Wil jij antwoord op de vraag: ‘wat doet een voedingsmiddelentechnoloog?’, of je nou al werkt in de voedingsmiddelenindustrie en graag meer verdieping wilt of graag wil beginnen met carrière maken in deze branche. We lichten in dit artikel het vak en de bijbehorende taken van een voedingsmiddelentechnoloog uit.
Of je nou al werkzaam bent in de voedingsmiddelenindustrie of je je aan het oriënteren bent voor het maken van carrière in deze branche: extra informatie over branchegerelateerde is nooit mis. We gaan antwoord geven op de vraag: ‘wat doet een voedingsmiddelentechnoloog?’. Als voedingsmiddelentechnoloog krijg je meer kennis en inzicht en wordt je een volwaardig gesprekspartner binnen de voedingsmiddelenindustrie. Tijdens het leerproces van een voedingsmiddelentechnoloog verwerf je kennis over waren, mengsels en microbiologie. Ook maak je conserveringstechnieken, verpakkingstechnieken en procestechnologie helemaal eigen. Daarnaast draag je zorg voor kwaliteitszorgsystemen.
Wat doet een voedingsmiddelentechnoloog? Tijdens de opleiding tot levensmiddelentechnoloog verdiep je jouw huidige kennis en creëer je carrièreperspectief. In slechts 17 dagen behaal jij een NLQF niveau 4 diploma en wordt je een volwaardig gesprekspartner binnen de voedingsmiddelenindustrie. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die werkt of wil werken
De docenten van wie je les gaat krijgen tijdens de 17-daagse opleiding heeft allround werkervaring in de voedingsindustrie en geeft voorbeelden van producten en processen uit uw bedrijf om technologische kennis en inzicht toe te lichten en besteedt bijzondere aandacht aan de relatie tussen proces, product, mens en machine. Als je meer wilt weten omtrent de vraag ‘wat doet een voedingsmiddelentechnoloog?’, kijk dan eens op de opleidingspagina. Die staat vol met informatie over de opleiding(en) die wij aanbieden.
Benieuwd of het worden van een voedingsmiddelentechnoloog wat voor jou is? Neem dan contact op of kijk verder naar een andere opleiding.