Over LSBL

In 1965 is de Landelijke Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie (LSBL) opgericht als opleidingsinstituut voor het leerlingwezen voor de levensmiddelen-, dranken- en genotmiddelensectoren. Uit die tijd ontleent de opleider haar huidige naam. Inmiddels is het geen stichting meer. Sinds 1994 is LSBL een zelfstandige organisatie en in 1999 door een management buy out een particuliere opleidingsorganisatie. LSBL richt zich op voedingsmiddelenbedrijven in Nederland die op industriële wijze grondstoffen en halffabricaten voor de voedingsmiddelenindustrie produceren of zelf het eindproduct produceren.

Voor de voedingsindustrie

LSBL is er sinds haar oprichting specifiek op gericht om de behoefte aan technologisch inzicht van levensmiddelen en de industriële bereiding te vervullen bij mensen die werkzaam zijn in de voedingssector.

Diverse opleidingen

LSBL verzorgt bedrijfsopleidingen en open inschrijvingsopleidingen. Dit zijn de opleiding levensmiddelentechnologie (LMT), VOB Kaas en de opleiding Procesoperator Voedingsindustrie.

In 2021 heeft de Programmaraad van het NCP NLQF inzake de validiteit van LSBL een positief besluit genomen. De validiteit is zes jaar geldig en verloopt derhalve op 24 juni 2027. De LMT is door NCP-NLQF ingeschaald op NLQF niveau 4. De opleiding Procesoperator in ingeschaald op NLQF niveau 3.

Accreditaties, erkenningen en certificeringen

De volgende erkenningen, accreditaties en certificeringen zijn aanwezig:

Het team

Harry van der Sluijs bestuurt de onderneming. LSBL voert met een enthousiast team van trainers en ontwikkelaars vakinhoudelijke opleidingen uit met, bij en voor haar klanten.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk