VOB Kaas (kaastechnologie)

De kaasopleiding van LSBL is dé opleiding voor medewerkers in de kaasindustrie die kennis hebben van levensmiddelentechnologie en zich verder willen verdiepen op het vakgebied van kaasbereiding.

Opleidingsdoel- en effect

In 14 dagen gaan we in op de technologische aspecten die kunnen optreden tijdens het kaasbereidingsproces, zoals de procesparameters die de kwaliteit en het rendement van de kaasopbrengst beïnvloeden. De kwaliteitsaspecten zijn van organoleptische-, microbiologische-, chemische- en/of fysische aard. De deelnemer is na afloop van de kaasopleiding in staat om:

  • Afwijkingen te herkennen en te signaleren;
  • Het te linken aan het te voeren of gevoerde productieproces;
  • Dit weten bij te stellen om de afwijkingen te verkleinen of geheel op te heffen.

Inhoud van de opleiding

In de opleiding komen drie onderdelen aan de orde:

  • Melkkunde
  • Zuiveltechnologie
  • Kaasbereiding

Duur en planning

De opleiding duurt 14 lesdagen en 1 dagdeel voor eindtoets. De eerstvolgende startdata staan in de zijbalk op deze pagina. In de brochure vind je de gehele planning. Heb je interesse om te starten? Neem alvast contact met ons op.

Praktijk

De deelnemer ontvangt een aantal praktijkopdrachten. Deze worden gedurende de opleiding gemaakt. Het doel van de praktijkopdracht is om zichtbaar te maken op welke wijze de theorie in het bedrijf wordt toegepast.

Toetsen

Aan het eind van de opleiding VOB Kaas wordt een theoretische eindtoets afgenomen. Een praktijktoets is optioneel. Dit is een criteriumgericht interview op de werkplek in de kaasmakerij en duurt 2 uur.

Vooropleiding

De VOB Kaas opleiding is bedoeld voor medewerkers in de kaasindustrie. Zij hebben een opleiding levensmiddelentechnologie, met een specialisatie zuiveltechnologie of een vergelijkbare opleiding gevolgd op minimaal niveau 3. Twijfel je over de juiste vooropleiding, dan adviseren wij je graag. De VOB Kaas opleiding wordt gegeven op niveau 4.

Open inschrijving

VOB Kaas is een open inschrijvingsopleiding. Je schrijft jezelf in op individuele basis of op advies van jouw werkgever.

In-company

Deze opleiding wordt ook als in-company aangeboden. Neem contact op voor de mogelijkheden en maatwerk voor jouw kaasmakerij.

Voorwaarden

  • Aan het herkansen van een schriftelijke tussentoets zijn geen kosten verbonden.
  • Voor het herkansen of inhalen van de schriftelijke eindtoets of de praktijktoets brengen we €300,- Excl. BTW en eventuele reiskosten in rekening.
  • Voor bijles of een persoonlijk consult brengen we per uur €100,- excl. BTW in rekening.

Annulering

Annulering van de aanmelding kan uitsluitend schriftelijk en is kosteloos tot 8 weken voor aanvang van de opleiding. Na deze datum brengen wij 75% van de opleiding- en materiaalkosten in rekening of kun je een vervanger sturen zonder bijkomende kosten.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk