Voedingstechnologie: ontdek de opleiding van LSBL

Ons eten, daar zit van alles in! Wil jij weten wat er precies schuilt achter de productie en bewaring van ons voedsel? Meld je nu aan voor de opleiding Voedingstechnologie en kom alles te weten over houdbaarheid, verpakkingstechnologie, microbiologie en kwaliteitszorg. 

Voedingstechnologie

Achter de productie, de samenstelling, de kwaliteit, de opslag en de bewaring van voeding zit een hele technologie. Het is belangrijk om de veiligheid van de consument te waarborgen en op een duurzame manier met voedsel om te gaan. Aspecten als warenkennis, procestechnologie, verpakkingstechniek, kwaliteitszorgsystemen, microbiologie en conserveringstechnieken zijn hierbij van groot belang. Een voedingstechnoloog werkt binnen de levensmiddelenindustrie, maar kan ook aan de slag bij instanties als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Voedingscentrum. 

Over de opleiding 

De opleiding Voedingstechnologie niveau 4 is een korte opleiding van slechts 17 lesdagen. Tijdens de opleiding komen er verschillende onderwerpen aan bod. Op deze manier krijg je inzicht in verschillende aspecten binnen de voedingstechnologie. Al onze docenten zijn zeer deskundig en hebben veel ervaring in de voedingsindustrie. Zij gaan jou leren hoe je de opgedane kennis gaat toepassen in de werkomgeving en hoe je samen gaat werken met je directe collega’s. Daarnaast is er veel aandacht voor de relatie tussen processen en producten binnen het bedrijf. Uiteindelijk maak jij als deelnemer een zestal praktijkcases en na het doen van een theorie- en praktijkexamen ben jij klaar om te werken in de voedingsindustrie. 

Schrijf je direct in

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan nu aan voor de opleiding Voedingstechnologie bij LSBL. Je kunt dan in september of februari al starten op één van onze locaties in Nederland. Na het afronden van de opleiding heb jij een diploma op NLQF niveau 4 in handen. Hiermee kun je werken in de voedingsindustrie, bij een voedselproducent, een controle instituut, certificeerder of transporteur.  

Wil je meer weten over de opleiding Voedingstechnologie? Vraag de brochure aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Gebruik hiervoor de chatfunctie rechtsonder. Wij staan graag voor je klaar!

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk