Doorgroeien in voedingsmiddelentechnologie? Haal je LMT diploma!

Sta je nog aan het begin van je carrière of wil je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van voedingsmiddelentechnologie? Misschien sta je wel op het punt om een heel andere kant op te gaan en ben je klaar voor een carrièreswitch of wil je doorgroeien bij je huidige werkgever. Wat je situatie ook is, met de opleiding Levensmiddelen Technologie (LMT) bewandel je de snelste weg naar jouw NLQF niveau 4 diploma.

Voedingsmiddelentechnologie, wat houdt dat eigenlijk in?

Voedingsmiddelentechnologie wordt ook wel levensmiddelentechnologie of LMT genoemd. Deze wetenschap richt zich op productie, verwerking, verpakking en het bewaren van voedingsmiddelen.

Dit vakgebied bestaat uit verschillende specialismes zoals microbiologie, verpakking, fermentatie, procestechnologie, voedselveiligheid, etikettering, grondstoffen en meer.
Omdat consumenten steeds hogere eisen stellen aan hun voeding, is het belangrijk dat deze op een veilige manier worden verwerkt waarbij de smaak en kwaliteit gewaarborgd kan blijven. In de voedingsmiddelentechnologie is het dus belangrijk om exact op de hoogte te zijn van de chemische, fysische en microbiologische aspecten die bij het proces komen kijken.

Tijdens de opleiding voedingsmiddelentechnologie leer je alle ins en outs van de wetenschap van het vak zodat je een brede basis hebt om je verdere loopbaan op te bouwen.

Online opleiding voedingsmiddelentechnologie

Iedereen leert op zijn eigen manier. De één is heel gedisciplineerd of wil juist graag wat meer vrijheid om een opleiding op eigen tempo te volgen. De ander heeft meer behoefte aan een vaste structuur en contact met docenten. En het mooie is: er is geen goed of fout! Wat je situatie is ook, als je een opleiding volgt bij LSBL zit je in beide gevallen goed. De opleiding voor voedingsmiddelentechnologie wordt online aangeboden maar mét begeleiding. Je staat er dus nooit alleen voor en kunt altijd bij ons terecht met vragen over de lesstof.

Dit is wat je van de opleiding LMT kunt verwachten

De LMT opleiding voor voedingsmiddelentechnologie stoomt je klaar voor het werken in een productieomgeving. Je leert de producten en processen kennen als geen ander en weet na het afronden van de opleiding ook precies hoe de benodigde machines werken.

Natuurlijk is theorie erg belangrijk, dat is immers de achtergrond en basis van je kennis. Maar de kneepjes van het vak leer je pas echt als je deze in de praktijk gaat toepassen. Dat doe je in een aantal praktijkopdrachten in je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je hebt geleerd direct toepassen binnen jouw eigen vakgebied. Dàt voegt waarde toe aan jouw opleiding!

Contact met andere studenten voedingsmiddelentechnologie

Tijdens je opleiding voedingsmiddelentechnologie heb je contact met andere studenten. Zo heb je de gelegenheid om je studie en praktijkcases met je studiegenoten te bespreken. Elke student heeft een eigen, unieke achtergrond. Vanuit die achtergrond ontstaan vaak leerzame en interessante discussies over de lesstof en vraagstukken uit de praktijk. Dat leidt meer dan eens tot nieuwe inzichten waardoor je nog meer waarde uit de opleiding voedingsmiddelentechnologie haalt.


Welke variant kies jij?

Wil jij de volgende stap zetten in je carriere en jezelf verder ontwikkelen op het gebied van voedingsmiddelentechnologie? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor de LMT opleiding van LSBL. Benieuwd naar de ervaring van oud-studenten? Lees er alles over.
Of je nu kiest voor de variant met NLQF niveau 4 schaling of de instituutsversie, je kiest gegarandeerd voor een mooie volgende stap in je carrière.

 

 

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk