LSBL is een gecontracteerd scholingsbedrijf voor UWV omscholing

Wij zijn als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV i.h.k.v. het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden die wij bieden met betrekking tot UWV omscholing. 

Wat is het UWV precies?

Het UWV is een afkorting en staat voor Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen. Zij zijn verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de welbekende werknemersverzekeringen, waaronder de WW, WWAO, WAZ, WIA, Ziektewet en Wazo. Zoals je inmiddels al hebt kunnen lezen, zorgt het UWV ook voor arbeidsmarkt- en gegevensdiensten. En het helpen van mensen om terug te keren in het arbeidsproces (door middel van een opleiding en/of training) is daar een goed voorbeeld van. Hierdoor worden mensen onder andere gestimuleerd om aan het werk te blijven of om zelfs nieuw werk te vinden. Het UWV werkt hierbij samen met gemeenten en private partijen. Ook ondersteunt het UWV werkgevers bij het vinden van personeel.

UWV scholing en omscholing

UWV scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Door omscholing krijg je tevens weer nieuwe en frisse energie om aan de slag te gaan met een baan. Alles is immers nieuw en jij als leergierige medewerker staat maar wat graag open voor nieuwe kennis en ervaring. En wie weet ontdek je nog veel meer over jezelf! Je kunt namelijk allerlei (natuurlijke) talenten en andere interesses van jezelf ontdekken.

LSBL verzorgt UWV omscholing

Wil je meer informatie over UWV omscholing? Neem dan eens contact op met je contactpersoon bij het UWV, deze kan je adviseren over de mogelijkheden. Wij van LSBL raden aan om vooraf altijd even te overleggen met deze persoon voordat je start!

Betaalt UWV mijn opleiding?

Het UWV betaalt alleen een opleiding als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. In dat geval wordt er wel van jou verwacht dat je er alles aan doet om de opleiding goed af te ronden. Informeer bij je UWV contactpersoon of je in aanmerking komt voor een vergoede opleiding of training. Of klik hier voor meer informatie.

Kies voor een UWV omscholing bij LSBL

Wil je meer informatie over een UWV omscholing of heb je reeds contact gehad met je UWV contactpersoon en kun je niet wachten om een opleiding te starten in de levensmiddelentechnologie? Wacht dan niet langer en schrijf je direct in voor één van onze opleidingen of trainingen. Je krijgt bij elke opleiding les van experts uit het echte werkveld! Heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk