Verdiep je kennis als kaasspecialist

Je werkt al een tijdje in de kaassector en hebt inmiddels een goede basis aan kennis opgebouwd. Doordat je ook al wat kanten van dit prachtige vak hebt gezien, weet je precies waar jouw passie ligt én wil je je verder ontwikkelen. Met het specialisatiepakket Kaasspecialist leer je nóg meer van dit fascinerende vak.Dus wacht niet langer en schrijf je direct in.

Combineer specialisatietrainingen in het pakket Kaasspecialist

Bij het maken van kaas komt veel kijken. Het is tenslotte belangrijk om een goede, constante kwaliteit te kunnen garanderen aan jouw klanten. Zo maak je gebruik van de beste grondstoffen en weet je alle kenmerken daarvan, ben je specialist in microbiologie, weet je alle ins en outs van fermentatie en heeft kaastechnologie geen geheimen meer voor je.
Beschrijft dit nog niet helemaal jouw huidige situatie? Geen probleem, want dat is precies waar deze opleiding Specialisatie Kaasspecialist jou mee verder helpt. Zodat jij weer een stap verder kunt zetten in jouw carrière in de kaassector.


Flexibel en op jouw moment studeren

Een druk sociaal- of gezinsleven, wie kent het niet. Het lijkt dan soms lastig om hier nog een opleiding in te passen. Dat het volgen van een opleiding tijd en energie kost is een feit, daar kunnen we niet omheen. Maar we kunnen het wel zo prettig mogelijk voor je maken.
Zo volg je de opleiding Specialisatiepakket Kaasspecialist gewoon op het moment dat het voor jou uitkomt. Doordat de opleiding volledig online is, kun je zelf een indeling maken zoals dat voor jou werkt. Zo zorg je ervoor dat je een studieritme vindt waarin jij je goed voelt én ook gewoon tijd hebt om te ontspannen.

Wat ga je leren in de opleiding Kaasspecialist

De volledige opleiding duurt normaal gesproken ongeveer 80 uur. Het is aan jou hoe snel je deze kunt afronden, dat is het fijne aan deze online opleiding Specialisatiepakket Kaasspecialist. Een greep uit de onderwerpen die in deze opleiding worden behandeld:

  • Melk als grondstof
  • Bereidingsproces, eigenschappen en kwaliteitsbeheersing van kaas
  • Duik in micro-organismen en celopbouw
  • Hygiëne
  • Plantaardige en dierlijke fermentatie
  • Eiwitten, vetten, koolhydraten, stabilisatoren

Deze onderwerpen zijn onder te verdelen in de specialisatietrainingen Grondstoffen, Microbiologie, Fermentatie en Kaastechnologie.

Ga jij je ontwikkelen als kaasspecialist?

Ben je al werkzaam in de kaassector en heb je al een basiskennis van de kaastechnologie? Dan is het Specialisatiepakket Kaasspecialist iets voor jou! Na deze opleiding ben je gecertificeerd kaastechnoloog en begrijp je precies hoe de het prachtige vak van kaas maken in elkaar zit.
Bekijk alle details van de opleiding Specialisatiepakket Kaasspecialist en vraag de brochure aan of schrijf je direct in.
Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan gerust contact met ons op, we beantwoorden ze graag.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk