Procesoperator worden? Dat kan met LSBL!

Als je werkzaam bent in de voedingsindustrie en je wilt meer weten over de werking van de apparatuur, de processen en het gedrag van grondstoffen dan heeft LSBL dé opleiding voor jou. De MBO-opleiding Procesoperator niveau 3 duurt 17 dagen en start minimaal 1 keer per jaar in februari of september. Wil jij procesoperator worden? Meld je dan nu aan voor de procesoperator opleiding van LSBL.

Procesoperator worden, wat houdt dat in?

De opleiding procesoperator stoomt jou klaar om procesoperator te worden. Maar wat doet een procesoperator eigenlijk? Als procesoperator werk je bij kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de uiteenlopende segmenten van de voedingsindustrie. Je houd je bezig met het productieproces en/of verpakkingsproces van voedingsmiddelen. Hierbij houd je zowel het product als het proces en de voedselveiligheid in de gaten. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, verricht je werkzaamheden in de logistiek, de voorbereiding, de productie, de verpakking of de opslag van voedingsmiddelen.

De opleiding

De opleiding start in september of februari en bestaat uit 17 lesdagen van 9.00 tot 15.30 uur. Onderdeel van deze opleiding zijn een theorietoets (1 dagdeel) en een praktijktoets (1 dagdeel). Tijdens de opleiding neem je deel aan groepsbijeenkomsten, maak je schriftelijke (online) toetsen en vervul je diverse praktijkopdrachten. Met deze praktijkopdrachten pas je de opgedane kennis direct toe op je werkplek. Bij LSBL krijg je altijd les van docenten met ruime ervaring in het operatorvak in de voedingsindustrie.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma ‘Procesoperator niveau 3 LSBL’. Je hebt hiermee de juiste papieren op zak om procesoperator te worden. Je bent dan in staat het industriële bereidings- of verpakkingsproces te doorgronden. Ook beschik je over voldoende theoretische kennis om in te grijpen in het proces. En je kunt gesprekken voeren over de processen. Wil je meer inhoudelijke informatie over deze opleiding ontvangen? Vraag de brochure aan.

Toelatingseisen

Om de opleiding te volgen om procesoperator te worden beschik je minimaal over een vooropleiding op MBO niveau 2 en taalbeheersing NT2. Wanneer dit niet op papier aantoonbaar is, beoordelen we je niveau aan de hand van je cv tijdens een (telefonisch) intakegesprek.

Betrouwbare opleider

LSBL is sinds 1965 een opleidingsinstituut voor levensmiddelentechnologie. LSBL is ISO gecertificeerd sinds 1997. In 2017 is het NRTO keurmerk toegekend, dit keurmerk is een borging van kwaliteit en professionaliteit van private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. LSBL is daarnaast gevalideerd als opleider door het NCP NLQF (Nationaal Coördinatiepunt Nederlands Kwalificatieraamwerk). De opleiding procesoperator is ingeschaald op NLQF niveau 3 (MBO 3 niveau).

Meer informatie en inschrijven

Wil jij ook procesoperator worden? Gebruik het inschrijfformulier om je direct aan te melden voor de opleiding procesoperator. Heb je nog vragen over de procesoperator opleiding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@lsbl.nl of bel naar 0318 – 696 999 We helpen je graag verder.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk