Procesoperator opleiding starten? Kies voor LSBL

De procesoperator opleiding van LSBL leidt jou op tot specialist in de voedingsindustrie. Ben je al werkzaam in de voedingsindustrie en heb je meer behoefte aan kennis van de werking van je apparatuur en de processen en het gedrag van grondstoffen? Dan is de 17-daagse opleiding van LSBL wat voor jou. In korte tijd krijg je veel theorie- en praktijklessen en doet nieuwe contacten op.

Procesoperator opleiding

De procesoperator opleiding van LSBL is voor mensen die werken of willen werken in de voedingsindustrie. Wil je een goede opleiding volgen die jou binnen een half jaar opleidt tot specialist op niveau 3? Je leert de werking van jouw procesapparatuur kennen. Je begrijpt de technische werking van je procesapparatuur en begrijpt wel impact dit heeft op het product. Je begrijpt hoe grondstoffen zich in de apparatuur gedragen en hoe je voedselveiligheid waarborgt.

Interessant voor jou en je werkgever

Niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever is het interessant om de procesoperator opleiding te volgen. Je werkgever heeft er, na succesvolle afronding van de opleiding, namelijk een medewerker bij die gediplomeerd is op niveau 3. Daarnaast is de opleiding sterk gericht op het toepassen van kennis. Jij kunt dus na de opleiding gelijk met je nieuwe kennis ook in de praktijk werken. De opleiding duurt maar 17 dagen. Dit zorgt ervoor dat jouw werkgever je zo min mogelijk hoeft te missen tijdens werkdagen en dat jij gewoon je uren kunt maken.

Geschiedenis LSBL

Succesvolle afronding van de procesoperator opleiding

Na het succesvol afronden van de procesoperator opleiding ben je een volwaardige collega als het gaat om het bedienen en beheersen van een geautomatiseerd productieproces in de voedingsindustrie. De opleiding bestaat uit het deelnemen aan groepsbijeenkomsten, schriftelijke (online) toetsen en praktijkopdrachten. Met deze praktijkopdrachten pas je de opgedane kennis direct toe op je werkplek. Je krijgt standaard les van experts. De docenten kennen en hebben ruime ervaring in het operatorvak in de voedingsindustrie.

Er komen een aantal onderwerpen aan bod tijdens de opleiding:

  • Meettechniek en blindschema’s
  • Besturingstechniek (logica en PLC)
  • Regeltechniek (proces en regelaar)
  • Grondstoftechnologie (grondstoffen)
  • Procestechnologie (voorkomende productbewerkingen)
  • Voedselveiligheid (HACCP en hygiëne)
  • Voedselkwaliteit (integrale kwaliteitszorg)
  • Basisvoorzieningen (stoom, water, elektriciteit en perslucht)

Altijd in jouw regio

Minimaal één keer per jaar, in februari en/of september, start de procesoperator opleiding. Bij voldoende interesse (minimaal 10 deelnemers) kunnen we de opleiding in jouw regio of zelfs specifiek in jouw bedrijf worden uitgevoerd. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden en een specifieke offerte. De lunch wordt door ons verzorgd en valt vaak goed in de smaak bij de deelnemers.

Direct inschrijven voor de procesoperator opleiding of heb je nog een specifieke vraag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@lsbl.nl of bel naar 0318 – 696 999 We helpen je graag verder.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk