Specialisatietraining Conservering

Je bent werkzaam of wilt je verdiepen in het houdbaar maken van levensmiddelen. Je wilt graag meer weten over de factoren die de houdbaarheid van een product bepalen. Je wilt weten hoe je jouw product de perfecte behandeling kunt geven om het langer houdbaar te maken. Je wilt hier graag een opleiding voor volgen, maar hele dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je weten hoe vacuüm, aseptisch of gasverpakken werkt? Wanneer er juist koude- of hittebehandelingen nodig zijn? Wil je weten wat toevoeging van conserveermiddelen zoals zout, suiker, zuur, rook en alcohol betekenen voor jouw product? Dan is deze training absoluut bestemd voor jou.

Voor wie

De specialisatietraining is voor mensen die werkzaam zijn in de voedingsindustrie of die te maken hebben met voeding en geïnteresseerd zijn in conservering.

E-learning

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie en het maken van online toetsen. Na succesvolle afronding kun je zelf je certificaat downloaden.

Niveau

De opleiding wordt gegeven op MBO/HBO-niveau.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Conserveringstechnieken, -middelen en -methoden
  • Microbiologisch, fysisch, chemisch en enzymatisch bederf
  • Relatie tussen methode en type bederf
  • 16 conserveringsmethoden, waaronder:
  • Diverse hittebehandelingen
  • Koude behandelingen
  • Gasbehandeling

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen €350,- excl. BTW.

Optioneel: praktijktraining

Indien gewenst biedt LSBL een aanvullende praktijktraining. Hiervoor kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Ga direct aan de slag

Deze training kun je direct volgen vanaf onze online shop.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk