Specialisatiepakket Technologisch Specialist

Dit pakket is een speciaal voordeelaanbod van drie specialisatietrainingen: Grondstoffen, Technologie en Verpakken. Bij succesvolle afronding resulteert het in maar liefst drie certificaten voor elke training.

Je bent werkzaam of wilt je verdiepen in de technologische vragen die spelen rondom de bereiding van levensmiddelen. Je wilt graag meer weten over hoe grondstoffen bewerkt en verwerkt kunnen worden in de levensmiddelenindustrie. Ook ben je benieuwd naar de keuzes rondom bepaalde apparatuur of instellingen van die apparatuur. Je wilt weten hoe je de producteigenschappen kunt bijsturen met specifieke grondstof- of procesaanpassingen. Daarnaast wil je meer weten over verschillende manieren van verpakken en wat hier bij komt kijken. Je wilt hier graag een opleiding voor volgen, maar hele dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je de ins en outs van bepaalde typen grondstoffen, pompen, warmtewisselaars, scheidings- of verpakkingsapparatuur leren kennen? En wil je je keuzes hieromtrent technologisch kunnen onderbouwen en vakinhoudelijke begrippen moeiteloos kunnen hanteren in een gesprek? Dan is deze cursus absoluut bestemd voor jou.

Voor wie?

Dit specialisatiepakket is voor mensen die werkzaam zijn in de voedingsindustrie of die te maken hebben met voeding en geïnteresseerd zijn in technologie.

E-Learning

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie en het maken van online toetsen in 3 afzonderlijke modules (Grondstoffen, Technologie en Verpakken).

Niveau

De opleiding wordt gegeven op MBO/HBO-niveau.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Eiwitten
  • Vetten
  • Verzadigde en onverzadigde vetzuren
  • Koolhydraten
  • Suikers
  • Zetmelen
  • Additieven
  • Emulgatoren
  • Mengsels
  • Stabilisatoren
  • Enzymen
  • e-nummers
  • pH
  • Diverse typen pompen
  • Pompkarakteristieken
  • Vloeistoftransport
  • Transport van vaste stoffen
  • Warmtewisselen
  • Warmtewisselaars
  • Scheidingsmethoden
  • Verpakkingsmaterialen
  • Verpakkingsmethoden
  • Verpakkingsmachines
  • Diverse typen afvulprincipes
  • Coderingen
  • Bedrukking
  • Eigenschappen van verpakkingsmaterialen
  • (Voedselveiligheids)risico’s en afwijkingen.

Certificaten

Na afloop van de training en het behalen van de toets, kun je zelf je certificaat downloaden.

Optioneel: praktijkervaring

Indien gewenst biedt LSBL een aanvullende praktijktraining. Hiervoor kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

© Copyright 2024 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk