Je bent werkzaam in de kaassector en houdt je bezig met de bereiding, kwaliteit, inkoop of verkoop. Je wilt meer kennis van het mooie product waar jij mede verantwoordelijk voor bent. Dan is de basisopleiding kaastechnologie (online) geschikt voor jou!
De opleiding rondom kaas is geschikt voor mensen die vanuit een andere sector instromen in de kaassector op gebieden als productie, in- en verkoop, kwaliteit en productontwikkeling. Allemaal met hetzelfde doel: het kaasproces beter leren kennen.
Je bent gesprekspartner rondom bediening, beheersing en ontwikkeling van het kaasbereidingsproces:
Je krijgt les van een expert! Een docent die het vak van kaas door en door kent en ruime ervaring heeft in de kaasindustrie.
In de opleiding komt de hele industriële kaasmakerij aan bod: van de voorfabriek tot en met het opslaan, rijpen en inpakken van kaas. In elk van de onderdelen wordt de relatie gelegd tussen de eigenschap van de kaas en de instellingen van het proces. Ook worden veelvoorkomende kaasafwijkingen en hun relatie met het bereidingsproces en de grondstof behandeld. Kortom:
De opleiding bevat 8 uur uitlegvideo en een theorietoets. Je kunt helemaal zelf bepalen waar en wanneer je de opleiding volgt. Direct na het afronden van de opleiding kun je zelf je certificaat downloaden.
Dit is een basisopleiding op het gebied van kaas. Daarna biedt LSBL verdieping voor procesoperators middels ‘Procesoperator Voedingsindustrie NLQF niveau 3’, voor technologen middels ‘Levensmiddelentechnologie NLQF niveau 4’ en voor kaastechnologen middels ‘VOB Kaas’ en de topopleiding ‘Applicatie Kaas’.
De studiebelasting is ca. 15 uur.
Na afloop van de specialisatietraining kun je zelf je certificaat downloaden.
De kosten bedragen per deelnemer €350,- excl. BTW
Deze training kun je volgen vanaf onze online shop.