Opleiding voedingsmiddelentechnologie volgen?

Wil je begrijpen wat de houdbaarheid van ijs bepaald? Weten wat de écht kritische parameters zijn bij een pasteurisatieproces? Bij de opleiding Voedingsmiddelentechnologie leer je in 17 dagen alles over voedingsmiddelen. Je leert onder andere hoe producten onderzocht kunnen worden en hoe je deze producten veilig verder kunt ontwikkelen. We staan daarbij stil bij onderwerpen als kwaliteitsbewaking, marktonderzoek en productiemanagement. Meer weten? Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Over de opleiding Voedingsmiddelentechnologie

Na het afronden van de opleiding voedingsmiddelentechnologie behaal je een diploma op NLQF niveau 4. Het is daarom een ideale opleiding voor mensen die werken of willen werken in de voedingsindustrie, bij een voedselproducent, omverpakker, controle-instituut, certificeerder of transporteur.

De opleiding Voedingsmiddelentechnologie heet bij LSBL Levensmiddelentechnologie. Voedingsmiddelentechnologie is namelijk een synoniem en duidt dezelfde opleiding aan. De opleiding start twee keer per jaar op diverse locatie verspreid door heel Nederland, namelijk in de periode van januari/februari en augustus/september. Bekijk de actuele startdata of bekijk meer achtergrondinformatie in dit filmpje.

Voordelen van de opleiding

Er is een bepaald kennisniveau nodig om in een productieomgeving te werken. Beheers je dezelfde taal en kennis als jouw collega’s? De opleiding Voedingsmiddelentechnologie zorgt ervoor dat je een goede basis hebt en een volwaardige gesprekspartner wordt.

De docent waarvan je les krijgt, heeft veel werkervaring in de voedingsindustrie. Tijdens de opleiding geeft hij/zij veel voorbeelden van processen en producten uit jouw bedrijf, waarbij er aandacht is voor de relatie ‘proces – product en mens – machine’. Uiteindelijk maak jij als deelnemer een zestal praktijkcases. Zo pas je de kennis uit de opleiding toe in de werkomgeving bij jouw bedrijf.

Diverse onderwerpen

Studenten hebben verschillende achtergronden, waardoor er veel interactie is tijdens lessen. Uiteindelijk komen de volgende onderwerpen aan bod: warenkennis, procestechnologie, verpakkingstechniek, kwaliteitszorgsystemen, microbiologie, conserveringstechnieken en mengels.

Online of klassikaal studeren

Sinds kort kun je ook de opleiding Voedingsmiddelentechnologie online volgen. Als klassikaal onderwijs jou niet past om wat voor reden dan ook, dan is de online variant dé uitkomst voor jou. 

Heb je een vooropleiding op MBO- of havo-niveau? Schrijf je dan direct in voor onze opleiding. Natuurlijk kun je ook de brochure aanvragen of een vraag stellen. Gebruik hiervoor de chatfunctie rechtsonder. We helpen je graag!

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk