Opleiding voedingsmiddelentechnologie in deeltijd volgen?

Wil je een opleiding voedingsmiddelentechnologie in deeltijd volgen? Dan ben je bij LSBL aan het juiste adres. Je leert gaandeweg wat de houdbaarheid van ijs bepaald en wat de kritische parameters zijn bij een pasteurisatieproces. Om maar een aantal onderwerpen van de online opleiding te noemen. In slechts 17 dagen leer je alles over voedingsmiddelen. Zo ontdek je hoe producten onderzocht kunnen worden en hoe je deze producten veilig verder kunt ontwikkelen. Onderwerpen als kwaliteitsbewaking, marktonderzoek en productiemanagement komen allemaal aan bod. En dat terwijl je kunt studeren waar én wanneer je wilt.

Opleiding voedingsmiddelentechnologie in deeltijd

De opleiding voedingsmiddelentechnologie heet bij LSBL Levensmiddelentechnologie. Voedingsmiddelentechnologie is een synoniem en duidt dezelfde opleiding aan. De opleiding is ideaal voor mensen die werken of willen werken in de voedingsindustrie, bijvoorbeeld bij een omverpakker, voedselproducent, controle-instituut, certificeerder of transporteur.

De klassikale opleiding start twee keer per jaar op vier locaties in Nederland, namelijk in februari en september. De locaties zijn Ede, Zaandam, Zierikzee en Heerenveen, maar in overleg zijn ook in-company trainingen mogelijk.

Online of klassikaal

Sinds kort is er de mogelijkheid om de opleiding voedingsmiddelentechnologie in deeltijd te volgen. Je kunt de opleiding dan namelijk online volgen. Zo kun je studeren waar én wanneer het jou komt. Ook als klassikaal onderwijs jou niet past, dan is de online variant een ideale uitkomst.

Voordelen van de opleiding

Om te kunnen werken in een productieomgeving is er een bepaald kennisniveau vereist. Dezelfde taal als jouw collega’s maakt communiceren eenvoudig, maar ook dezelfde kennis maakt het werk makkelijker. De opleiding voedingsmiddelentechnologie in deeltijd (of de klassikale variant) zorgt ervoor dat je een goede basis hebt en een volwaardige gesprekspartner wordt binnen de branche.

Al onze docenten hebben veel werkervaring in de voedingsindustrie. Tijdens de opleiding geeft hij/zij veel voorbeelden van processen en producten uit jouw bedrijf, waarbij er in het bijzonder aandacht is voor de relatie ‘proces – product en mens – machine’. Door een aantal theorie- en praktijkopdrachten pas je de opgedane kennis uit de opleiding toe in de werkomgeving bij jouw bedrijf.

Na de opleiding

Na de opleiding voedingsmiddelentechnologie in deeltijd behaal je een diploma op NLQF niveau 4. NQLF maakt door de overheid gereguleerde kwalificaties en private kwalificaties qua niveau met elkaar vergelijkbaar. Een NLQF inschaling bewijst het niveau van de leerresultaten van de kwalificaties: dat wat iemand kan en weet met een diploma.

Start vandaag nog

Heb je een vooropleiding op MBO- of havo-niveau? Schrijf je dan direct in voor onze opleiding voedingsmiddelentechnologie in deeltijd. Natuurlijk kun je ook de brochure aanvragen of een vraag stellen. Gebruik hiervoor de chatfunctie rechtsonder. We helpen je graag!

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk