Operator B opleiding volgen? Kies voor LSBL

Wil je procesoperator worden? Volg dan de opleiding Operator B bij LSBL. Een opleiding bij LSBL stoomt jou klaar om aan de slag te gaan. Wil je meer weten over alle mogelijkheden van een opleiding? We vertellen je graag meer.

Wat doet een operator?

Misschien heb je wel eens eerder gehoord over de functie procesoperator. Maar wat kun je uiteindelijk na de Operator B opleiding en in welke branche kun je te werk gaan? Dat zijn zaken waar we je graag meer over vertellen. Na je opleiding werk je als procesoperator vaak bij kleine, maar ook middelgrote of grote ondernemingen in de uiteenlopende segmenten van de voedingsindustrie. Het is een functie waarbij je diverse taken uitvoert, je blijft je constant ontwikkelen in het vak.

Je houdt je voornamelijk bezig met het proces, het product en de voedselveiligheid. Deze houd je goed in de gaten en je zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Daarnaast houd je je bezig met het verpakkingsproces of het productieproces. Afhankelijk van het bedrijf waar je werkt, verricht je werkzaamheden in de logistiek, de voorbereiding, de productie, de verpakking of de opslag van voedingsmiddelen.

Samenwerken

De Operator B opleiding

Als je werkzaam bent in de voedingsindustrie en je wilt meer weten over de werking van de apparatuur, de processen en het gedrag van grondstoffen dan is de Operator B opleiding van LSBL ideaal voor jou. Wanneer je de opleiding hebt afgerond ontvang je het diploma ‘Procesoperator niveau 3 LSBL’. Je hebt hiermee de juiste papieren op zak om procesoperator te worden. Je bent dan in staat het industriële bereidings- of verpakkingsproces te doorgronden. Ook beschik je over voldoende theoretische kennis om in te grijpen in het proces. En je kunt gesprekken voeren over de processen.

Handig om te weten

De Operator B opleiding start in september of februari en bestaat uit 17 lesdagen van 9.00 tot 15.30 uur. Onderdeel van deze opleiding zijn een theorietoets (1 dagdeel) en een praktijktoets (1 dagdeel). Tijdens de opleiding neem je deel aan groepsbijeenkomsten, maak je schriftelijke (online) toetsen en vervul je diverse praktijkopdrachten. Met deze praktijkopdrachten pas je de opgedane kennis direct toe op je werkplek. Bij LSBL krijg je altijd les van docenten met ruime ervaring in het operatorvak in de voedingsindustrie.

  • 17 lesdagen
  • 9.00 – 15.30 uur
  • Theorietoets
  • Praktijktoets
  • Praktijkopdrachten

LSBL Bedrijfsacademies

Over LSBL

LSBL (de Landelijke Stichting Beroepsopleiding Levensmiddelentechnologie) is in 1965 opgericht als opleidingsinstituut voor de levensmiddelen-, dranken- en genotmiddelensectoren. Sinds de oprichting zijn we gericht op de behoefte aan technologisch inzicht van levensmiddelen en de industriële bereiding te vervullen bij mensen die werkzaam zijn in de voedingssector. LSBL verzorgt diverse opleidingen waaronder bedrijfsopleidingen en open inschrijvingsopleidingen.

 

Inschrijven?

Wil jij je inschrijven voor de opleiding Operator B? Start direct via onderstaande knop. Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder en bespreken alle mogelijkheden met je.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk