LMT opleiding volgen? Dan zit je goed bij LSBL. Verbreed je carrièreperspectief of fris je huidige kennis op met de levensmiddelentechnologie (LMT) opleiding op NLQF niveau 4 van LSBL. Met het behalen van dit diploma ben je een volwaardige gesprekspartner in de voedingsmiddelenindustrie. De opleiding is geschikt voor iedereen die werkt of wil werken in de voedingsindustrie of bij een voedselproducten, controle-instituur, laboratorium, omverpakker, certificeerder, transporteur of als adviseur of verkoper. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan eens dit filmpje voor een impressie van de opleiding.

LMT opleiding volgen

Werken in een productieomgeving vereist een bepaald kennisniveau van jou. Voor een goede interacie zijn dezelfde taal en kennis nodig. De LMT opleiding is ingeschaald op NLQF niveau 4. NLQF maakt door de overheid gereguleerde en private kwalificaties qua niveau met elkaar vergelijkbaar. Een NLQF inschaling bewijst het niveau van de leerresulaten van de kwalificatie: dat wat een deelnemer na afloop kan en weet met het behaalde diploma. Een LMT’er is een volwaardige gesprekpartner op het vakgebied levensmiddelentechnologie binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Op meerdere locaties in Nederland: altijd in de buurt

LSBL biedt de LMT opleiding aan op momenteel vier locaties in Nederland, namelijk in Zierikzee, Zaandam, Ede en Heerenveen. Ieder jaar zijn er twee startmogelijkheden, namelijk in februari en september. Op deze manier kun je starten wanneer het het jou het beste uitkomt, maar volg je de opleiding wel klassikaal. Tijdens de opleiding krijg je diverse praktijkopdrachten die zijn afgestemd op het bedrijf waarin je werkzaam bent. Bij een vlotte doorloop, behaal je je diploma in slechts 17 lesdagen. Hierdoor is de LMT opleiding volgen bij LSBL de kortste route naar een NLQF niveau 4 diploma.

Geschiedenis LSBL

Altijd les van ervaren professionals

De docent waarvan je les krijgt bij de LMT opleiding heeft allround werkervaring in de voedingsindustrie. Hij/zij geeft voorbeelden van producten en processen uit jouw bedrijf om technologische kennis en inzicht toe te lichten en besteed in het bijzonder aandacht aan de relatie tussen ‘proces – product en mens – machine’.

Tijdens de LMT opleiding maak je een zestal praktijkcases op basis van praktijksituaties. Hierbij wordt kennis uit de opleiding toegepast in de werkomgeving. Daarbij worden onderwerpen door onderling contact en discussies versterkt, onder andere onderstaande onderwerpen.

  • Warenkennis;
  • Mengsels;
  • Conserveringstechnieken;
  • Microbiologie;
  • Kwaliteitszorgsystemen;
  • Verpakkingstechnieken;
  • Procestechnologie.

Voorwaarden voor vooropleiding

Na afloop volgt een theorietoets met vragen op basis van producten. Het praktijkexamen wordt afgenomen in de vorm van een mondeling praktijkgesprek op de werkplek. De minimale vooropleiding om te kunnen starten met de LMT opleiding is MBO of havo. Twijfel je of je de juiste vooropleiding hebt, neem dan gerust contact met ons op. We adviseren je graag. Je kunt je inschrijven op individuele basis of via je werkgever. Lees hier meer over de opleiding, de voordelen en voorwaarden voor inschrijving.

Schrijf je direct in

Wil je het liefst vandaag nog starten met de LMT opleiding van LSBL? Schrijf je dan direct in voor de eerstvolgende startdatum op een locatie bij jou in de buurt. Zo hoef je ook niet ver te reizen en haal je het maximale uit je studietijd. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk