Wat doet een voedingsoperator? Lees hier het antwoord

Wil jij antwoord op de vraag: ‘wat doet een voedingsoperator?’, of je nou al werkt in de voedingsmiddelenindustrie en graag meer verdieping wil of graag wil beginnen met carrière maken in deze branche. We lichten in dit artikel het vak en de bijbehorende taken van een voedingsoperator uit.

Wat doet een voedingsoperator?

Of je nou al werkzaam bent in de voedingsmiddelenindustrie of je je aan het oriënteren bent voor het maken van carrière in deze branche: extra informatie over branchegerelateerde is nooit mis. We gaan antwoord geven op de vraag: ‘wat doet een voedingsoperator?’. Je ervaart passie voor het bedienen en beheersen van geautomatiseerde productieprocessen en het werk gaat je goed af. Je hebt behoefte aan meer kennis en de werking van de apparatuur die je gebruikt, de processen en het gedrag van grondstoffen. Dan is de opleiding tot voedingsoperator wat voor jou! Ook leuk om te bekijken als je geïnteresseerd bent in deze opleiding is dit filmpje.

LSBL Disc Training (Mentoren)

Meer verdieping zoeken

Dus, wat doet een voedingsoperator? Je zoekt meer verdieping naast het bedienen en beheersen van geautomatiseerde productieprocessen in kennis en werking van de apparatuur, processen en het gedrag van grondstoffen. De voordelen van een opleiding tot voedingsoperator:

  • Je leert  de (technische) werking van jouw procesapparatuur kennen
  • Je begrijpt welke impact de procesapparatuur heeft op het product
  • Je begrijpt hoe grondstoffen zich in de apparatuur gedragen
  • Je begrijpt hoe je de voedselveiligheid waarborgt
  • Én je verdient een diploma op NQLF niveau 3

Volwaardig collega binnen de voedingsmiddelenindustrie

De opleiding tot voedingsoperator is bedoeld voor operators die werkzaam zijn in de voedingsindustrie met minimaal niveau 2. Als je niet aantoonbaar dit niveau hebt, beoordelen we je niveau door middel van een (telefonisch) intakegesprek. Het doel is om een volwaardig collega, als het gaat om het bedienen en beheersen van een geautomatiseerd productieproces in de voedingsindustrie, van jou te maken.

Vraag beantwoord?

Is jouw vraag ‘wat doet een voedingsoperator?’ beantwoord? De opleiding bestaat uit het deelnemen van groepsbijeenkomsten, schriftelijke (online) toetsen en praktijkopdrachten. Met de praktijkopdrachten pas je de opgedane kennis direct toe op je werkplek. Je krijgt daarnaast les van experts. Zij kunnen jou alles vertellen over het vak van een voedingsoperator met hun kennis en kunde uit de praktijk.

Ben je enthousiast geworden en wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen? De opleiding start ieder jaar in februari en september en duurt maar 17 dagen. Neem contact met ons op of kijk hier voor meer informatie.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk