Voedingsmiddelentechnologie: jouw sleutel tot een succesvolle carrière

Een fascinerend vakgebied, dat is wat je voedingsmiddelentechnologie (LMT) zeker mag noemen. Een vakgebied waarin je continu kunt blijven innoveren en groeien. Bijvoorbeeld met de 17-daagse opleiding van LSBL, waarin je bestaande kennis kunt ophalen, nieuwe kennis leert en natuurlijk daarmee je carrièremogelijkheden aanzienlijk vergroot. Zowel voor jou als voor je werkgever een goede investering. Lees snel verder en ontdek alles dat je moet weten over de opleiding Voedingsmiddelentechnologie (LMT).

Voedingsmiddelentechnologie: de snelste route naar een NLQF Niveau 4 diploma

Om in een productieomgeving te kunnen werken, is het belangrijk dat je specifieke kennis daarover hebt. Communicatie met collega’s verloopt een stuk beter wanneer je een gelijkwaardig kennisniveau hebt en weet waar de ander over praat. Met de opleiding Voedingsmiddelentechnologie vergroot je niet alleen praktische kennis, je zorgt er ook voor dat je een waardevolle gesprekspartner wordt in de voedingsmiddelenindustrie. Het voordeel van deze 17-daagse opleiding is dat je slechts enkele dagen afwezig bent. Dit is zowel voor jou als voor je werkgever prettig.

Voorbereiding voor je opleiding

Om te kunnen starten met de opleiding Voedingsmiddelentechnologie, heb je minimaal een mbo- of havo-diploma nodig. Twijfel je of jouw vooropleiding voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op, wij geven je graag advies. LMT is geschikt voor als je al werk hebt in de voedingsindustrie, voedselproducenten, controle-instituten, laboratoria, verpakkingsbedrijven, certificeerders, transporteurs, adviseurs of verkopers. Heb je een vooropleiding gedaan die niet gerelateerd is aan voedingsmiddelentechnologie, maar bijvoorbeeld wel aan proceskunde? Ook dan is LMT een betere keuze.

Erkende kwaliteit: NLQF niveau 4

De opleiding Voedingsmiddelentechnologie (LMT) is ingeschaald op NLQF Niveau 4. NLQF is een systeem dat bepaalt op welk niveau een opleiding, cursus op diploma valt. De schaal loopt van 1 (basiskennis en -vaardigheden) tot 8 (hoogste academische en professionele kwalificatie). Hoe hoger het NLQF niveau, hoe complexer en gespecialiseerder de kennis en vaardigheden in een opleiding zijn.

NLQF niveau 4 betekent dat de opleiding een middelbaar beroepsonderwijs (mbo) heeft. Het behalen van een NLQF niveau 4 diploma in voedingsmiddelentechnologie toont dus aan dat je beschikt over de vereiste kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Ook zorgt dit dat je klaar bent om verder te groeien en ontwikkelen.

Leer van experts in voedingsmiddelentechnologie

Volg je een opleiding bij LSBL, dan kun je erop vertrouwen dat jouw docenten experts zijn in hun vakgebied. Daardoor kunnen zij zowel de theoretische kennis op een prettige manier overbrengen maar ook praktische inzichten delen. Zo delen zij voorbeelden uit de praktijk, wat ontzettend leerzaam is. Hun passie voor het vak zorgt ervoor dat ze gedreven zijn om jou te begeleiden. Je zult merken dat ze je helpen om je grenzen te verleggen en de beste versie van jezelf te worden. Zo ben jij na het behalen van je diploma helemaal klaar voor een prachtige loopbaan in de voedingsmiddelenindustrie.

Onderwerpen in de opleiding voedingsmiddelentechnologie

Voedingsmiddelentechnologie kan breed worden toegepast. Om te zorgen dat jij overal op voorbereid bent, worden verschillende onderwerpen in de opleiding behandeld. Zo zorg je voor een goede basiskennis van dit fascinerende vak. De onderwerpen die in de opleiding aan bod komen zijn:

  • Warenkennis
  • Mengsels
  • Conserveringstechnieken
  • Microbiologie
  • Kwaliteitszorgsystemen
  • Verpakkingstechniek
  • Procestechnologie

Ontwikkel jezelf in de voedingsmiddelentechnologie

Zie jij de volgende stap in je carrière voor je? Of je nu werkt of wil werken bij een voedingsmiddelenproducent, laboratorium of andere aan voedingsmiddelentechnologie gerelateerde bedrijven, deze opleiding zorgt voor een solide basis. Binnen 17 lesdagen kun jij je diploma in the pocket hebben. Dus wacht niet langer en schrijf je meteen in!

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk