Voedingsmiddelentechnologie deeltijd

De LMT opleiding is een korte opleiding waarmee je binnen no-time een diploma op NLQF niveau 4 behaald. Met de opleiding vergaar je nieuwe kennis, fris je je geheugen op of creëer je een carrièreperspectief in de voedingsindustrie. 

Voedingsmiddelentechnologie deeltijd opleiding

Wanneer je wilt werken in de voedingsindustrie en de productie van voedingsmiddelen heb je bepaalde kennis nodig. Deze opleiding stoomt je klaar om zelfstandig en verantwoordelijk om te gaan met de werkzaamheden van de interne processen. Daarnaast leer je een volwaardige gesprekspartner te worden binnen de levensmiddelenindustrie. Ga bijvoorbeeld aan de slag bij een voedselproducent, controle instituut, laboratorium, omverpakker, certificeerder, transporteur, adviseur of verkoper.

Geschiedenis LSBL

Inhoud van de deeltijd opleiding

Tijdens de opleiding behaal je binnen 17 lesdagen een NLQF niveau 4 diploma. Dit bewijst het niveau van de leerresultaten van de kwalificatie en geeft dus weer wat iemand kan en weet met dit diploma. De lessen worden gegeven door deskundige trainers die allemaal ervaring hebben in de voedingsmiddelenindustrie. Er wordt aandacht besteedt aan de relatie ‘proces – product en mens – machine’. Daarnaast komen er verschillende aspecten aan bod. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere: warenkennis, mengsels, conserveringstechnieken, microbiologie, kwaliteitszorgsystemen, verpakkingstechniek en procestechnologie. Tijdens de opleiding wordt er van iedere deelnemer verwacht een aantal praktijkcases uit te voeren. Deze cases worden toegepast in de eigen werkomgeving. 

Eindresultaat

Na afloop van de opleiding volgt uiteraard een theorie en praktijk examen. De theorietoets bevat vragen op basis van producten. Het praktijkgedeelte bestaat uit een mondeling praktijk gesprek “Proeve van Bekwaamheid” op de werkplek. In dit gesprek worden de uitgevoerde praktijkopdrachten besproken, uitgelegd en toegelicht.

Voor de deeltijd opleiding voedingsmiddelentechnologie is minimale vooropleiding op MBO of HAVO niveau nodig. De opleiding start in januari/februari en in augustus/september. Je kunt de opleiding op meerdere locaties in Nederland volgen. Hebben we je interesse gewekt? Verdiep je in de voedingsmiddelentechnologie en schrijf je nu in!

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk