Een carrière vol innovatie: volg de opleiding voedingsmiddelen technologie!

Ben jij klaar voor een carrière vol met mogelijkheden en innovatie? Heb je een grote passie voor voeding en wil je hier je werk van maken? Zet dan de volgende stap in je loopbaan en volg de opleiding voedingsmiddelen technologie. Online of op locatie, zodat er altijd een variant is die precies bij jou past. Ben je klaar voor een nieuwe start?

Innovatie in voedingsmiddelen technologie

Geen branche ontwikkelt zo snel als de voedingsmiddelen technologie. Een constante flow van het veiliger, gezonder en lekkerder maken van voeding is nodig om aan de steeds hoger wordende eisen van de markt te voldoen. Je kunt je dus wel voorstellen dat er steeds meer behoefte is aan experts die deze innovatie kunnen toepassen.

Jouw rol als voedingsmiddelentechnoloog is cruciaal in de ontwikkeling van producten. Producenten willen immers blijvend kunnen voldoen aan de behoefte onder hun consumenten.

De opleiding voedingsmiddelen technologie

Tijdens de opleiding levensmiddelen technologie, zoals deze ook wel wordt genoemd, neem je een deep dive in de wereld van voeding. Onderwerpen zoals smaak, textuur, voedingswaarde en voedingsmiddelen komen allemaal aan bod. Ook wordt de theorie natuurlijk in de praktijk gebracht en kun je ontdekken wat het effect is van het combineren van ingrediënten. Processen en technologieën pas je toe en zo kun je experimenteren tot je de ideale balans hebt gevonden van kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie.

Behalve de technische aspecten leer je tijdens deze opleiding nog veel meer: ook projectmanagement, communicatie en teamwork zijn belangrijke vaardigheden die je verder leert toe te passen. Wat te denken van effectief samenwerken in teams of creatief problemen oplossen.


Online of klassikaal?

Hoe je ook wilt leren, bij LSBL vind je de opleiding die bij je past. Kies je voor de online instituutsversie, dan studeer je op eigen tempo. De meeste studenten ronden de opleiding in ongeveer 6 maanden af. Laat je niet afschrikken door de term online: je hoeft het niet alleen te doen! Zoals je van LSBL kunt verwachten ontvang je natuurlijk persoonlijke begeleiding. Omdat geen officiële inschaling van toepassing is, heb je geen praktijkdagen. Dat zorgt ervoor dat je nog flexibeler studeert.

Liever een klassikale opleiding met NLQF-4 diploma? In slechts 17 lesdagen verbreed én verdiep je jouw kennis op het gebied van voedingsmiddelen. De geleerde theorie pas je toe in de praktijk, zodat je optimaal bent voorbereid voor de volgende stap in je carrière.

Dit kun je met de opleiding voedingsmiddelen technologie

Heb je de opleiding voedingsmiddelen technologie tot een goed einde gebracht? Dan ligt er een nieuwe wereld voor je open! Jouw carrière kun je voortzetten bij bijvoorbeeld een voedselproducent, controle-instituut, laboratorium, omverpakker, certificeerder, transporteur of als verkoper of adviseur. Of misschien werk je daar al, dan kun je met je diploma op zak een stap maken naar een hogere functie. De voedingsmiddelenindustrie ligt voor je open om te veroveren. Misschien start je zelfs wel je eigen onderneming. Kortom: eindeloze mogelijkheden!

De ontwikkelingen in de voedingsmiddelen industrie gaan snel, dus zorg dat je hier niets van mist en schrijf je direct in voor de opleiding Levensmiddelentechnologie! Het is zelfs mogelijk om de opleiding in-company te volgen. Liever eerst meer lezen over deze opleiding? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan of neem contact met ons op. We vertellen je er graag alles over dat je wilt weten.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk