Het indampen van vloeistoffen wordt veel toegepast in de voedingsindustrie. Indampen is een mooie maar ook een veelzijdige technologie. Indampingsprocessen zijn een essentiële schakel in het realiseren van een hoogwaardig product. Daarom biedt LSBL een training aan op het gebied van indampen.
Operators of mensen die in hun werk te maken hebben met indampingsprocessen
Je krijgt diepgaande kennis over het bedienen en beheersen van indampprocessen. Door de training ontwikkelen je jezelf tot sparringpartner voor dienstverlenende disciplines zoals procestechnologen, maintenance engineers en kwaliteitsmedewerkers.
De opleiding bestaat uit 6 avonden. De laatste avond zal een schriftelijke toets afgenomen worden.
Je krijgt les van experts! Docenten die kennis en ervaring hebben met én over indampen in de voedingsindustrie
MBO+
De volgende onderwerpen komen aan de orde:
• Grondstoffen
• Inleiding grondstofeigenschappen
• Procesbeheersing
• Basisprincipes indampen en drogen
• Concentreren met behulp van membraanfiltratie technologie
• Indampen van vloeistoffen
• Kristallisatie van lactose
• Warmte-economie van de indampers
• Opstarten, in bedrijf houden en stoppen van een indamper
• Automatisering en procesbesturing
• Milieuaspecten
• Beoordelingscriteria producteigenschappen
• Producteigenschappen
Na afloop van de training ontvang je een certificaat op basis van de theorietoets.
6 avonden
De kosten bedragen € 900,- per deelnemer inclusief lesmateriaal en catering. Exclusief BTW.
De opleiding wordt verzorgd in Wageningen
Bij voldoende interesse (minimaal 7 deelnemers) kan de opleiding in jouw bedrijf worden uitgevoerd. Als je daarin interesse hebt vernemen we dat graag zodat we daarvoor vrijblijvend een specifieke offerte kunnen uitbrengen.
Tijdens de trainingsavonden wordt koffie/thee/water geserveerd.
Annulering van de aanmelding kan uitsluitend schriftelijk en is kosteloos tot 8 weken voor aanvang van de opleiding. Na deze datum brengen wij 100% kosten in rekening of kun je een vervanger sturen zonder bijkomende kosten.
Laat dan je gegevens achter voor meer informatie.