Studie voedingsmiddelentechnologie: De sleutel tot innovatie in voedselproductie en -kwaliteit

De voedingsmiddelenindustrie is een enorm belangrijke sector in Nederland die veel kansen biedt voor werkgelegenheid. Echter is deze sector wel continu in ontwikkeling waardoor een goede opleiding essentieel is om aan de slag te gaan binnen deze branche. Gelukkig bieden wij de studie voedingsmiddelentechnologie aan. Binnen deze studie wordt je van A tot Z voorbereid op een succesvolle carrière in deze branche. En ja, ook als je al werkzaam bent binnen de voedingsmiddelenindustrie, is deze opleiding extreem handig. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder, we vertellen het je graag!

Volg de studie voedingsmiddelentechnologie

De studie levensmiddelentechnologie wordt gegeven door ervaren docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) in de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor weten zij precies wat er speelt in deze branche en kunnen ze veel praktijkvoorbeelden gebruiken om de theorie te verduidelijken. Daarnaast bieden we diverse mogelijkheden om tijdens de studie praktijkervaring op te doen, bijvoorbeeld door middel van stage of projecten. Hierdoor weet je zeker dat je voldoende kennis en ervaring zal opdoen voordat je het uiteindelijke werkveld gaat betreden! Ben je nieuwsgierig geworden naar onze invulling van de studie voedingsmiddelentechnologie? Bekijk dan eens hier onze promovideo om een impressie te krijgen!

LSBL biedt de studie levensmiddelentechnologie aan in drie varianten, namelijk:

Klik gerust eens op bovenstaande varianten, op die manier wordt je doorgeleid naar de specifieke opleidingspagina. We geven je uiteraard ook graag persoonlijk meer informatie over de studie voedingsmiddelentechnologie. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen. Of bel naar 0318 – 69 69 99 of stuur een e-mail naar info@lsbl.nl

Hoe ziet de studie voedingsmiddelentechnologie eruit?

De studie voedingsmiddelentechnologie van LSBL is specifiek gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die relevant zijn voor deze sector. En nee, het maakt hierbij niet uit welke opleidingsvariant je kiest! Je leert onder andere over voedselveiligheid, productieprocessen, kwaliteitsmanagement en wet- en regelgeving. Dit is allemaal cruciale kennis voor het goed kunnen uitvoeren van verschillende functies in de voedingsmiddelenindustrie, zoals kwaliteitsmedewerker, productieleider of logistiek medewerker. De studie voedingsmiddelentechnologie van LSBL behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Warenkennis;
  • Mengsels;
  • Conserveringstechnieken;
  • Microbiologie;
  • Kwaliteitszorgsystemen;
  • Verpakkingstechniek;
  • Procestechnologie.

levensmiddelentechnoloog

Wat kun je met de studie voedingsmiddelentechnologie worden?

Een voedingstechnoloog houdt zich bezig met het begrijpen, ontwikkelen en verbeteren van voedselproducten en voedselverwerkingsprocessen. Het werk van een voedingsmiddelentechnoloog omvat verschillende aspecten, waaronder:

1. Productontwikkeling: Voedingstechnologen werken aan het creëren van nieuwe voedingsmiddelen of het verbeteren van bestaande producten. Dit omvat het onderzoeken van ingrediënten, formuleren van recepten, en het optimaliseren van smaak, textuur, voedingswaarde en houdbaarheid van voedselproducten.

2. Kwaliteitscontrole: Ze zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van voedselproducten. Dit omvat het uitvoeren van tests en analyses om ervoor te zorgen dat voedsel voldoet aan wettelijke voorschriften en industrienormen.

3. Voedselverwerkingstechnologie: Voedingstechnologen begrijpen de verschillende technieken die worden gebruikt om voedsel te verwerken, zoals conservering, sterilisatie, pasteurisatie, vriesdrogen, enzovoort. Ze zijn betrokken bij het selecteren en optimaliseren van de juiste verwerkingsmethoden om de kwaliteit en veiligheid van voedsel te waarborgen.

4. Voedselverpakking: Ze zijn ook betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van geschikte verpakkingsmaterialen en -methoden om de houdbaarheid en presentatie van voedselproducten te verbeteren, evenals het minimaliseren van voedselverspilling.

5. Voedingsanalyse: Voedingstechnologen voeren analyses uit om de voedingswaarde van voedsel te beoordelen, inclusief het gehalte aan macro- en micronutriënten, additieven, allergenen en andere componenten.

Over het algemeen werken voedingstechnologen samen met een breed scala aan professionals, waaronder voedingswetenschappers, ingenieurs, chemici, marketeers en voedselveiligheidsspecialisten, om ervoor te zorgen dat voedselproducten veilig, voedzaam, smakelijk en van hoge kwaliteit zijn. Hun werk is essentieel voor de voedselindustrie om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften en verwachtingen van consumenten, evenals aan regelgevende vereisten.

Ontdek de studie levensmiddelentechnologie bij LSBL

De studie voedingsmiddelentechnologie biedt jou de sleutel tot innovatie in de voedselproductie en -kwaliteit. Of je nu aan het begin van je carrière staat of al werkzaam bent in de voedingsmiddelenindustrie, deze opleiding voorziet je van de nodige kennis en praktijkervaring om succesvol te zijn. Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie over de verschillende opleidingsvarianten of klik op de knop hieronder om je direct in te schrijven! 

Wil je persoonlijk advies of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0318 – 69 69 99 of stuur een e-mail naar info@lsbl.nl. Zet vandaag nog de eerste stap naar een veelbelovende carrière in de voedingsmiddelenindustrie en schrijf je in voor de studie voedingsmiddelentechnologie bij LSBL. Start direct in september en ontwikkel de vaardigheden die essentieel zijn in deze branche!

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk