Studie Microbiologie: Ontdek de fascinerende wereld van micro-organismen

Microbiologie, de wetenschap die zich richt op het bestuderen van bacteriën, virussen, schimmels, en andere microscopische levensvormen, speelt een cruciale rol binnen de voedingsindustrie- en levensmiddelenbranche. Van fermentatieprocessen en voedselveiligheid tot innovatieve conserveringstechnieken, de studie microbiologie biedt je een grondige verkenning van hoe microbieel leven onze voedselproductie en -kwaliteit beïnvloedt. En hierbij maakt het niet uit waar jouw passie ligt: of je nu een passie hebt voor voeding, wetenschap of technologie, het komt allemaal aan bod binnen de studie microbiologie van LSBL. Lees snel verder, we vertellen je wat de studie microbiologie exact inhoudt!

Studie microbiologie: dit ga je allemaal leren

Afhankelijk van het door jou gekozen pakket zul je verschillende onderwerpen gaan leren. Zo begin je altijd met een inleiding in microbiologie, waarbij je kennismaakt met verschillende soorten micro-organismen en hun unieke celopbouw. Ook zul je te maken gaan krijgen met onmiskenbare onderwerpen zoals voedselvergiftiging en indicatororganismen. Verder is een essentieel onderdeel van je studie microbiologie het begrijpen van de levensvoorwaarden en levensfasen van micro-organismen, waaronder de methoden voor hun afdoding. 

Nadat je de basiskennis hebt verkregen over microbiologie, zul je praktische vaardigheden zoals bemonstering en hygiëne gaan opdoen, samen met grondige kennis van de wettelijke kaders rondom voedselveiligheid. Zo leer je onder andere hoe je microbiologische risico’s inventariseert en hoe je beheersmaatregelen kunt implementeren. Verder ontwikkel je ook vaardigheden in het monitoren van microbiologische kwaliteit, het bepalen van microbiologische normen en het opstellen van een effectief monsternameplan.

studie microbiologie

Liever alle onderwerpen overzichtelijk op een rijtje? Bekijk dan hier de officiële opleidingspagina!

Specialisatietraining of pakket?

Een vraag die wij van LSBL vaak te horen krijgen is: kan ik beter een specialisatietraining of specialisatiepakket aanschaffen? Wij raden altijd aan om het specialisatiepakket microbiologie aan te schaffen? Waarom? Nou, er is eigenlijk simpelweg geen reden om dit niet te doen! Zo kom je dankzij het specialisatiepakket microbiologie ook in aanraking met aanverwante onderwerpen zoals fermentatie en conservering: onmisbare kennisgebieden binnen de levensmiddelentechnologie. Het specialisatiepakket biedt je dus eigenlijk een bredere studie microbiologie: diepere en bredere inzichten dan individuele trainingen en betere kansen om je netwerk te verbreden en samen te werken met experts en medestudenten in verschillende disciplines.

Kosten en studiebelasting van de studie microbiologie

De studie microbiologie bij LSBL heeft een geschatte studielast van zo’n 60 uur. Deze tijd besteed je aan het bestuderen van online theorie, het volgen van diverse modules en het slagen voor de online examens. Het mooie is dat je deze 60 uur geheel naar eigen inzicht kunt indelen, passend bij je eigen verplichtingen en planning.

Voor de totale studie microbiologie betaal je €850,- exclusief btw. Let wel op: dit betreft het specialisatiepakket microbiologie. Dit tarief is inclusief toegang tot al het lesmateriaal, online ondersteuning door onze docenten, de kans om mee te doen aan interactieve discussies, en natuurlijk de evaluatie toetsen die je kennis en inzicht toetsen.

studie microbiologie

Vraag gratis de brochure aan!

Ben je enthousiast geworden van bovenstaande beschrijving en wil je meer weten over de studie microbiologie? Vraag dan gratis en volledig vrijblijvend via onderstaand formulier de brochure aan. Zo kun je kiezen om de brochure van het specialisatiepakket aan te vragen maar ook de brochure van de specialisatietraining! Op die manier kun jij het beste ontdekken welke variant het beste bij jou aansluit! Heb je wellicht eerst een vraag over deze studie? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. We beantwoorden maar al te graag persoonlijk al je vragen. Vergeet ook zeker niet om eens een kijkje te nemen op deze pagina, waar verschillende oud-studenten hun ervaringen delen over LSBL. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen bij onze studie microbiologie.

Aanvraag brochure

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk