Specialisatietraining Microbiologie

Je merkt dat je behoefte hebt aan meer kennis microbiologie. De eigenschappen van bacterien, gisten, schimmels en virussen. Daarvoor wil je graag een opleiding volgen maar dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je gedegen kennis van microbiologie in relatie tot levensmiddelen? En doe je dat graag online én tegelijk praktisch en bij jou op de werkplek? Dan is deze opleiding waarschijnlijk interessant voor jou. Je krijgt antwoorden op vragen als: Wat zijn micro-organismen, welke soorten zijn er, wat kan je ermee en wat moet je ermee? Wat heeft invloed op de groei- en de doding van micro-organismen en hoe voer je kwaliteitscontroles uit

Voor wie

Voor mensen werkzaam in de voedingsindustrie of die te maken hebben met voeding en geïnteresseerd zijn in microbiologie.

Elearning

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie en het maken van online toetsen. Na succesvolle afronding kun je zelf je certificaat downloaden.

Niveau

De opleiding wordt gegeven op MBO+ niveau.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Inleiding microbiologie
  • Soorten micro-organismen
  • Celopbouw
  • Indeling micro-organismen
  • Voedselvergiftiging
  • Indicatororganismen
  • Levensvoorwaarden
  • Levensfasen
  • Afdoding
  • Bemonstering
  • Hygiëne
  • Wettelijke kaders
  • Inventarisatie microbiologische risico’s
  • Beheersmaatregelen
  • Monitoring microbiologische kwaliteit
  • Bepalen microbiologische normen
  • Monsternameplan

Certificering

Na afloop van de training en het behalen van de schriftelijke toets ontvang je een certificaat!

Kosten

Per deelnemer €975,- excl. BTW

Optioneel: praktijktraining

Heb je interesse in een aanvullende praktijktraining bij jou op locatie? Zoek dan vrijblijvend contact.

Aanmelden

Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

    Naam:

    E-mail adres:

    Organisatie:

    Bericht:

    © Copyright 2024 - LSBL Services VOF

    LRQA NRTO NRTO keurmerk