Procesoperator opleiding MBO starten?

Procesoperator opleiding mbo volgen? Ontdek het opleidingsaanbod van LSBL. Schrijf je direct in voor de fysieke of online opleiding en start vandaag nog. Fris je kennis op, creëer carrièreperspectief of ontwikkel nieuwe baankansen. In korte tijd leer je de opgedane theorie in de praktijk toe te passen, doe je nieuwe contacten op en verdiep je je kennisniveau. Leer onder andere over de werking van de apparatuur waar je mee werkt of gaat werken, bijbehorende processen en het gedrag van grondstoffen. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Ontdek het zelf en start binnenkort met de 17-daagse opleiding.

Procesoperator opleiding mbo volgen

De procesoperator opleiding mbo is bedoeld voor mensen die werken of willen werken in de voedingsindustrie. Binnen een half jaar – ook wel 17 lesdagen – leiden we je op tot specialist. Na het succesvol afronden weet je hoe jouw procesapparatuur werkt, begrijp je de technische werking en kun je uitleggen welke impact dit heeft op jouw product. Daarnaast weet je hoe grondstoffen zich in de apparatuur gedragen en hoe je voedselveiligheid waarborgt. Deze opleiding is bovendien de kortste route naar een NLQF niveau 3 diploma.

Volg jouw lessen in de buurt

Ieder jaar in februari of september start de procesoperator opleiding mbo niveau 3 op diverse locaties. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt de opleiding gegeven in Ede, Heerenveen, Zaandam en Zierikzee. Uiteraard kan de opleiding ook in-company gegeven worden bij voldoende interesse. Als de situatie ernaar is, kan de opleiding ook online gevolgd worden. Vraag hiervoor vrijblijvend naar de mogelijkheden. Neem contact op met ons op, dan bekijken we samen jouw situatie.

Wat jij kan en weet na de opleiding

Na de procesoperator opleiding mbo ken en begrijp je de (technische) werking, snap je welke impact de procesapparatuur heeft op het product, begrijp je hoe grondstoffen zich in die apparatuur gedragen, begrijp je hoe je voedselveiligheid waarborgt én ben je gediplomeerd op NLQF niveau 3. Je bent na het volgen van de opleiding een volwaardige collega als het gaat om het bedienen en beheersen van een geautomatiseerd productieproces in de voedingsindustrie. Er is een optimale verhouding gecreëerd tussen theorie en praktijk, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen op je werkplek. Onder andere onderstaande onderwerpen komen aan bod.

  • Meettechniek en blindschema’s;
  • Besturingstechniek (logica en de PLC);
  • Regeltechniek (proces en regelaar);
  • Grondstoftechnologie (grondstoffen);
  • Procestechnologie (alle voorkomende bewerkingen op productniveau);
  • Voedselveiligheid (HACCP en hygiëne);
  • Voedselkwaliteit (integrale kwaliteitszorg);
  • Basisvoorzieningen (stoom, water, elektriciteit en perslucht).

Schrijf je in en start direct

Enthousiast geworden? Dat begrijpen we bij LSBL als geen ander. Niets is namelijk leuker dan een leven lang leren. Wil je eerst meer lezen over de inhoud van de procesoperator opleiding mbo voordat je je inschrijft? Geen probleem. We hebben overzichtelijk alles op een rij gezet, variërend van het studieprogramma, aanpak en doel van de opleiding tot de kosten, docenten en informatie voor jou (en eventueel je werkgever). Uiteraard kun je ook vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste opleiding.

Ben je er al uit en wil je het liefst vandaag nog beginnen met studeren? Schrijf je dan direct online in voor deze opleiding. We zien je gauw!

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk