Opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo volgen?

Wil je een opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo volgen? Ontdek het opleidingsaanbod van LSBL. Schrijf je direct in voor de opleiding en start vandaag nog. Ga je voor een studie op locatie of studeer je toch liever online? Kies wat het beste bij jou past. Met de 17-daagse opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo verdiep je jouw huidige kennis, fris je deze op, of creëer je carrièreperspectief. LSBL biedt de kortste route om een diploma op NLQF niveau 4 te behalen in de voedingsindustrie. Ben je geïnteresseerd geworden? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Volg de opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo

De opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo is bedoeld voor iedereen die werkt of wil werken in de voedingsindustrie of de industrie die zijdelings te maken heeft met de productie van voedingsmiddelen. Hierbij kun je dus denken aan een voedselproducent, een laboratorium, een certificeerder etc. Uiteindelijk word je opgeleid tot een volwaardige gesprekspartner op het vakgebied levensmiddelentechnologie binnen de levensmiddelenindustrie. Ben je benieuwd wat een levensmiddelentechnoloog verder zoal allemaal doet? Klik dan hier.

De opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo is ingeschaald op NLQF niveau 4. Een NLQF inschaling bewijst het niveau van de leerresultaten van de kwalificatie: hetgeen wat iemand dus kan met dit diploma en welke kennis daarbij hoort. Aan het eind van de opleiding beschik jij dus over een NLQF niveau 4 diploma waarmee je nog alle richtingen op kunt binnen de voedingsbranche.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Elke deelnemer binnen de opleiding heeft een andere bedrijfsachtergrond. Door het onderlinge contact met elkaar worden er verschillende ervaringen met elkaar gedeeld. Hierdoor kunnen er ook discussies worden versterkt over onderwerpen die aan bod komen bij de opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo:

  • Warenkennis;
  • Mengsels;
  • Conserveringstechnieken;
  • Microbiologie;
  • Kwaliteitszorgsystemen;
  • Verpakkingstechniek;
  • Procestechnologie.

Daarnaast maak je tijdens de 17 dagen een zestal praktijkcases aan de hand van echte praktijksituaties. Tijdens deze cases zul je de kennis uit de opleiding moeten toepassen in je eigen werkomgeving.

Daarnaast krijg je les van een trainer met allround werkervaring in de voedingsindustrie. Deze geeft talloze voorbeelden van processen en producten uit jouw bedrijf zodat de technologische kennis en inzichten ervan kunnen worden toegelicht. Ook wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan de relatie ‘proces – product en mens – machine’. Aan het einde van de 17 dagen volgt er een schriftelijke eindtoets en een mondelinge praktijkexamen op de werkplek. Tijdens dit gesprek worden de uitgevoerde praktijkcases besproken.

Handige weetjes

Een minimale vooropleiding is vereist bij de opleiding levensmiddelentechnologie mbo. Dit is mbo of havo. Wanneer je twijfelt over de juiste vooropleiding, adviseren wij je uiteraard graag. Wanneer je je inschrijving wilt annuleren, kan dit kosteloos tot 8 weken voor aanvang van de opleiding. Na deze datum worden er kosten in rekening gebracht.

Natuurlijk wil je alle toetsen in één keer halen. Helaas kan het af en toe gebeuren dat dit niet het geval is. Wanneer je de schriftelijke tussentoets niet haalt, zitten er geen extra kosten verbonden aan een herkansing. Voor het herkansen of inhalen van de schriftelijke eindtoets of het mondelinge praktijkexamen worden wel kosten in rekening gebracht.

Schrijf je nu in

Heb je besloten om te gaan beginnen met de opleiding voedingsmiddelentechnologie mbo? Dan kun je jezelf op individuele basis inschrijven, maar ook via je werkgever. En waar je ook woont, er is altijd een leslocatie bij jou in de buurt. Ieder jaar start er namelijk in februari en september een (of meerdere) nieuwe klas(sen) in Heerenveen, Ede, Zaandam en Zierikzee. Mocht één van deze locaties toch niet bij jou aansluiten, dan kun je altijd je studie online volgen.

Wil je meer weten over de opleiding levensmiddelentechnologie mbo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@lsbl.nl of bel naar 0318 – 696 999. Of schrijf je direct in voor de online of fysieke opleiding. We helpen je hoe dan ook graag verder.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk