Geef je carrière meer smaak met de opleiding levensmiddelentechnologie

Ben jij geïnteresseerd in voeding, technologie en innovatie? Wil je jouw carrière in dit geweldige vakgebied voortzetten of een boost geven, dan is de opleiding levensmiddelentechnologie écht iets voor jou. Het lesprogramma bereidt je voor op het werken in deze fascinerende sector. Wat de opleiding precies inhoudt vraag je je misschien af? Lees snel verder en ontdek het!

Maak kennis met de opleiding levensmiddelentechnologie

Natuurlijk begint de opleiding met een introductie tot de wereld van levensmiddelentechnologie. Zo leer je de basisprincipes van voeding en voedselveiligheid. Maar ook de rol van voeding in de samenleving wordt besproken. Hier wordt steeds meer waarde aan gehecht door consumenten, dus dit wordt steeds belangrijker. Ook maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de voedingsindustrie.

Voedselkwaliteit

De kwaliteit van voedsel is natuurlijk ontzettend belangrijk. Tijdens de opleiding leer je hoe je kan zorgen dat kwaliteit gewaarborgd blijft én hoe je mogelijke risico’s voor de volksgezondheid kunt minimaliseren. Hiervoor bestaan verschillende kwaliteitszorgsystemen die we tijdens de opleiding levensmiddelentechnologie uitgebreid behandelen.

Mengen en conserveren

Innovatie vind je niet alleen in het gebruik van de meest high-tech apparatuur. Ook het mengen van ingrediënten om bijvoorbeeld tot nieuwe smaken of producten te komen is een vorm van innovatie. Nadat een voedingsmiddel tot stand is gekomen, moet deze natuurlijk geconserveerd en verpakt worden. Ook hiervoor leer je verschillende technieken en oplossingen, zodat je precies weet hoe je elk type voeding moet conserveren en verpakken.

Microbiologie

De module microbiologie neemt je mee in de wereld van micro organismen en de rol die zij spelen in de voedingsindustrie. Bacteriën, schimmels en gisten spelen namelijk een belangrijke rol in de totstandkoming van voedingsmiddelen en smaken. Sommige microben zorgen juist voor bederf, of hebben juist een positieve invloed op het fermentatieproces.
Tijdens de opleiding levensmiddelentechnologie leer je om deze micro organismen te begrijpen, zodat het eenvoudig wordt om de veiligheid en kwaliteit van voedingsproducten te waarborgen.

Zo behaal je de opleiding levensmiddelentechnologie

Hoe lang het duurt voor je je diploma in de hand hebt, is afhankelijk van welke variant van de opleiding levensmiddelentechnologie je kiest. Zo is de instituutsversie online en volg je deze op je eigen tempo. Deze opleiding rond je af zonder praktijkopdrachten en praktijkexamen. De NLQF4 online opleiding volg je, zoals de naam al zegt, ook online. Het verschil is dat deze opleiding wél praktijkopdrachten en een praktijkexamen kent en je dan ook NLQF4 gecertificeerd bent. Voor de online opleidingen geldt dat je deze binnen ongeveer 6 maanden kunt afronden, maar natuurlijk is dat afhankelijk van jouw studietempo. Als laatste is er nog de klassikale variant. In 17 lesdagen leer je alles wat je nodig hebt om jouw diploma te halen.

Ben jij klaar voor de volgende stap in een carrière in de voedingsindustrie? Vraag dan vrijblijvend een brochure aan voor de opleiding levensmiddelentechnologie, in de variant van jouw voorkeur. Heb je vragen over de opleiding? Stel ze dan gerust via de chat of neem contact op met één van onze medewerkers die klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden. Mogen we jou binnenkort als student verwelkomen?

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk