Groei in de wereld van kaas met een opleiding tot kaasmaker

Kaas, het is niet weg te denken uit het dagelijks leven. Of het nu gaat om traditionele kaas, vegan kaas of speciale kaas met kruiden of een bijzondere smaak, steeds weer worden nieuwe varianten gemaakt. Met een opleiding voor kaasmaker sta jij aan de wieg van nog meer nieuwe soorten kaas. Ontdek de wereld van kaas maken, grondstoffen, fermenteren en microbiologie. Want bij kaas maken komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Het is immers niet voor niets het gele goud. Kies voor de opleiding VOB Kaas of verdiep je verder in het maken van kaas met de Specialisatiepakket Kaasspecialist.

Stap in de wereld van kaasmaker

Ben je al werkzaam in de levensmiddelenindustrie en wil je je verdiepen in kaasbereiding? Een opleiding tot kaasmaker is dan de logische volgende stap. Want kaasmaker ben je niet zomaar, daar komt best wat bij kijken. Maar dan heb je wel het mooiste beroep van de wereld. Of toch zeker het lekkerste, als de kaas klaar is en je deze moet proeven.

De eerste stap in de wereld van kaasmaker, is de opleiding VOB Kaas of ook wel Kaastechnologie genoemd. Tijdens deze opleiding verdiep je jezelf in melkkunde, zuiveltechnologie en kaasbereiding. Afwijkingen in de productie of het eindresultaat kun je daarna feilloos herkennen én je weet hoe je dit kunt oplossen.

Zelf aan de slag tijdens opleiding kaasmaker

Om écht het gevoel te krijgen bij het maken van kaas, moet je kunnen voelen, proeven en ruiken. Daarom heb je 14 lesdagen en ga je zelf aan de slag met alle stappen in het proces van kaas maken. Je sluit de opleiding af met een eindtoets én een praktijktoets. Zo weet je zeker dat jij klaar bent voor een carrière als kaasmaker.


Verdiep je kennis als kaasspecialist

Misschien werk je al enige tijd als kaasmaker en wil je graag meer te weten komen over dit prachtige product en het proces van kaasmaken. Dan is het Specialisatiepakket Kaasspecialist op jouw lijf geschreven. Zo leer je onder andere hoe je de kwaliteit en rendementen van de kaas kunt verbeteren en wordt je klaargestoomd voor een rol als bijvoorbeeld productieleider.

Na afronding van het specialisatiepakket ontvang je maar liefst 4 certificaten: Grondstoffen, Microbiologie, Fermentatie en Kaastechnologie. Met al deze kennis op zak mag je jezelf met recht kaasspecialist noemen. Het hele traject van kaas maken komt aan bod: vanaf melk als basisproduct tot en met het kiezen van de juiste verpakking. Deze opleiding tot kaasmaker volg je volledig online en dus op je eigen tempo. Erg handig, zodat je het volgen van deze opleiding perfect kunt combineren met je werk.

Heb je nog vragen over de opleidingen tot kaasmaker VOB Kaas of Specialisatiepakket Kaas? Kijk rustig rond of vraag dan gerust een brochure aan. Nog niet helemaal zeker van je volgende stap? Bekijk ons totale opleidingsaanbod en ontdek hoe jij je verder kunt ontwikkelen.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk