Opleiding kaas maken volgen? Wij vertellen je er alles over

Wil jij een opleiding kaas maken volgen? Bekijk dan direct de mogelijkheden bij LSBL en behaal in slechts 14 dagen een erkend diploma. De opleiding VOB Kaas – ook wel kaastechnologie genoemd – is dé opleiding voor medewerkers in de kaasindustrie die al kennis hebben van levensmiddelentechnologie, maar zich ook nog verder willen verdiepen in het vakgebeid van kaasbereiding. Tijdens de opleiding zoomen we in op technologische aspecten die kunnen optreden tijdens het bereidingsproces, zoals de parameters die de kwaliteit en het rendement van de kaasopbrengst beïnvloeden. Meer weten over de opleiding of wil je direct starten? Ontdek dan de mogelijkheden of schrijf je direct in via de button onderaan de pagina.

Opleiding kaas maken volgen

Als je de opleiding kaas maken volgt, kun je na afloop afwijkingen herkennen en signaleren, het linken aan het te voeren of gevoerde productieproces en dit weten bij te stellen om afwijkingen te verkleinen of geheel op te heffen. Om deze competenties volledig te beheersen, komen er  binnen de opleiding drie onderdelen aan de orde, namelijk: melkkunde, zuiveltechnologie en kaasbereiding. De kwaliteitsaspecten waar je op gaat letten zijn van organoleptische, microbiologische, chemische en/of fysische aard. Wat betekent dit precies voor jouw leerproces als iemand met of zonder ervaring in deze tak van sport? Vraag vrijblijvend de brochure aan van de opleiding VOB Kaas of neem contact met ons op.

Past de opleiding bij jou?

Of de opleiding inhoudelijk aansluit bij jouw wensen, kunnen we het beste inschatten door een persoonlijk gesprek op locatie, per telefoon of door te videobellen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Maar naast inhoudelijke informatie over de opleiding zijn ook de praktische voorwaarden van groot belang. Wellicht werk je al in de branche en wil je je kennis opfrissen, sta je nog aan het begin van je carrière en lijkt kaastechnologie je wel wat of wil je het roer omgooien en een leven tegemoet gaan waarin inhoudelijk diepgaande kennis van kaas je trekt.

De opleiding kaas maken duurt 14 lesdagen en een dagdeel voor de eindtoets. De eerstvolgende startdata vind je hier. De opleiding VOB Kaas is zowel gericht op de praktijk als de theorie. Je ontvangt een aantal praktijkopdrachten die je op basis van de opgedane theorie kunt voltooien. Aan het einde van de opleiding wordt je getoetst aan de hand van een theorietoets. Een praktijktoets is optioneel.

Over LSBL

Praktische informatie

De opleiding VOB Kaas is een open inschrijvingsopleiding. Je schrijft jezelf dus in op individuele basis of op advies van jouw werkgever. Als er meer mensen binnen het bedrijf zijn waar jij werkzaam bent, kan het bedrijf ook kiezen voor een een in-company opleiding. Neem voor de mogelijkheden hiertot vrijblijvend contact met ons op. De opleiding kost €3.780 excl. BTW en reiskosten. Voor een specificatie van de kosten kun je de brochure downloaden.

Direct inschrijven

Ben je enthousiast geworden en zie je een opleiding kaas maken volgen wel zitten? Vul dan direct het inschrijfformulier in en start op het eerstvolgende startmoment met de opleiding kaastechnologie.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk