Opleiding tot bakker volgen? LSBL is dé opleider

Wil je een opleiding tot bakker volgen? Bekijk het opleidingsaanbod van LSBL, schrijf je direct in en start vandaag nog met leren. Met de online opleiding levensmiddelentechnologie fris je je kennis op, verdiep je je in nieuwe onderwerpen of creëer je carrièreperspectief. Bovendien is deze opleiding de kortste route naar een NLQF niveau 4 diploma in de voedingsindustrie. Wil je meer weten over de mogelijkheden die de opleiding je te bieden heeft, wil je meer weten over de inhoudelijke thema’s die aan bod komen of wil je je direct inschrijven en vandaag nog starten? Ontdek de mogelijkheden of schrijf je in via de button onderaan de pagina.

Volg de opleiding tot bakker

Als je graag een opleiding tot bakker wilt volgen, dan is de online opleiding levensmiddelentechnologie bij uitstek geschikt voor jou. De opleiding bevat diverse uitlegvideo’s over verschillende thema’s van een groot aantal docenten. Al onze docenten hebben een senioriteit in hun vak en weten de leerstof goed over te brengen. Zo kun jij flexibel vanuit huis studeren en alle kennis tot je nemen om de eindtoets tot een goed einde te brengen. Het overgrote deel van de opleiding zul je dus in een ontspannen setting vanachter je scherm kunnen volgen. Uiteraard wel met pen en papier in de aanslag om jouw vragen – ook weer online – met de beschikbare docenten te bespreken.

Wat ga je precies leren?

Omdat onze docenten veel ervaring hebben in datgene waar zij gespecialiseerd in zijn, kunnen ze voorbeelden geven van producten en processen uit jouw bedrijf om technologische kennis en inzicht toe te lichten. Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de relatie tussen proces, product en mens en machine. De ervaring leert dat dit een goede basis is voor een opleiding tot bakker.

Omdat eenieder van jouw online klasgenoten een andere bedrijfsachtergrond heeft, versterkt dit de onderwerpen die worden behandeld. Zo komen warenkennis, mengsels, conserveringstechnieken, microbiologie, continue verbetering, verpakkingstechniek en procestechnologie aan bod. Aan de hand van praktijksituaties ga je zes praktijkcases maken waarin de kennis uit de opleiding wordt toegepast in je eigen werkomgeving. Door deze werkwijze worden theorie en praktijk optimaal gecombineerd en zul je merken dat je het onderste uit de kan zult halen om je persoonlijke maatstaven te overtreffen.

Praktische informatie

Het praktijkexamen wordt afgenomen in de vorm van een online portfoliogesprek waarbij de uitgevoerde praktijkopdrachten centraal staan. De opleiding tot bakker kost in totaal €3.250,- en duurt ongeveer 6 maanden. Omdat je de opleiding vanuit huis volgt, ben je flexibel wat betreft je studeertijden. Studeer je dus liever ‘s morgensvroeg? Of juist nadat je de kinderen ‘s avonds op bed hebt gelegd? Geen probleem. Betaling is mogelijk in termijnen voor individuele inschrijvers. Je kunt jezelf namelijk op individuele basis inschrijven of via je werkgever. Als je je inschrijft op individuele basis, is het sowieso slim om rekening houden met de scholingsaftrek waarmee je ca. €250 euro terug kunt krijgen.

Direct inschrijven

Ben je enthousiast geworden en wil je graag zo snel mogelijk met de opleiding tot bakker beginnen? Schrijf je dan direct in en start meteen online. Wil je liever eerst even kennismaken met LSBL en de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen naar welke opleiding het beste bij jou past.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk