Boost je carrière als microbioloog met een specialisatie opleiding!

Microbiologie is niet meer weg te denken uit de voedingsindustrie. Sterker nog: zonder microbiologen zou de branche er heel anders uitzien! Deze wetenschap richt zich op de studie van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels die op zo’n manier worden ingezet dat hiermee voeding kan worden geproduceerd. Maar ook de impact die ze hebben op houdbaarheid, kwaliteit en veiligheid van voedselproducten. Ben jij een professional die een succesvolle carrière als microbioloog nastreeft? Dan zijn specialisatie opleidingen voor microbiologie een perfecte manier om jezelf te ontwikkelen en onderscheiden in deze sector.

Ontdek het belang van specialisatie opleidingen

Microbiologie is onderdeel van diverse opleidingen voor de voedingsindustrie, zoals Levensmiddelentechnologie. Geef je de voorkeur aan een specialisatietraining die volledig is gericht op jouw groei als microbioloog, dan zul je snel genoeg de grootste belangen hiervan herkennen.

  • Begrip van voedingsmicrobiologie
    Microbiologen in de voedingsindustrie houden zich bezig met het bestuderen van micro-organismen in voedsel. Zowel de positieve als negatieve effecten worden hier uitgebreid behandeld, zodat je precies weet hoe je gebruik kunt maken van deze micro-organismen. Met de specialisatie opleiding ontwikkel je een diepgaand begrip van de risico’s en uitdagingen in de microbiologie in de voedingsindustrie.
  • Analysetechnieken
    Moderne laboratoria gebruiken geavanceerde analysetechnieken en -instrumenten. Tijdens de specialisatietraining raak je vertrouwd met deze technologieën. Zo leer je jouw weg te vinden in het laboratorium en alle mogelijkheden effectief te benutten.
  • Waarborgen voedselveiligheid
    Het allerbelangrijkste in de voedingsindustrie is dat de voeding die geproduceerd wordt, veilig is. Met een gespecialiseerde training leer je als microbioloog om risico’s te herkennen, controleren en beheersen. Je speelt een essentiele rol in het zorgen voor veilige voeding voor consumptie.

Combineer specifieke opleidingen in een specialisatiepakket

Fermentatie en conserveren zijn nauw verwant aan microbiologie. Bij het fermenteren van producten gebruik je actieve micro-organismen om tot het beste resultaat te komen. Vervolgens is het tijd om te conserveren: hierbij worden de micro-organismen juist weer inactief. Hoe dit precies in zijn werk gaat én hoe je dit kunt gebruiken om tot het beste product te komen, leer je in de opleiding specialisatiepakket voor microbiologisch specialist van LSBL. Hiermee breidt je je kennis van dit vakgebied in één keer flink uit. En dat merk je: na afronding van de opleiding ontvang je maar liefst 3 certificaten.
Liever je focus leggen op één training? Dan is de specialisatietraining Microbiologie echt wat voor jou. Je verdiept je in micro-organismen en weet na afronding van de opleiding precies wat je ermee kunt en hoe je het kunt gebruiken.

Vraag vandaag nog vrijblijvend de brochures aan en zet de volgende stap in jouw carrière. Wil je graag advies over welke opleiding het beste past bij jouw ambities als microbioloog? Aarzel niet en bel ons gerust, zodat je een overwogen keuze kunt maken. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk