Microbiologie opleiding: ga aan de slag in de voedingsindustrie

Ben je gefascineerd door micro-organismen en hun rol in de wereld om ons heen? En wil jij jezelf verder ontwikkelen in de wereld van microbiologie binnen de voedingsindustrie? Dan is de microbiologie opleiding van LSBL de perfecte keuze voor jou. Via de microbiologie opleiding krijg je antwoorden op vragen als: Wat zijn micro-organismen, welke soorten zijn er, hoe werkt het in je voordeel en hoe voorkom je dat je product bederft? Lees verder om te ontdekken hoe de opleiding er exact uitziet en waarom onze opleiding perfect is voor jou!

Microbiologie opleiding: wat houdt het in?

Of je nu een carrière als microbiologisch specialist ambieert of gewoon nieuwsgierig bent naar de microscopische wereld, onze microbiologie opleiding op MBO/HBO niveau biedt een rijke leerervaring. De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie en het maken van online toetsen in meerdere modules. Op deze manier kun jij de opleiding in je eigen tempo volgen waar en wanneer het jou uitkomt! De modules zullen bestaan uit de volgende drie vakgebieden:

 • Microbiologie
 • Fermentatie
 • Conservering

Door je niet alleen te focussen op het vakgebied microbiologie maar ook op fermentatie en conservering kun jij je als individu onderscheiden van je concullega’s in de voedingsindustrie. Na afloop van de opleiding en het behalen van elk onderdeel kun je diverse officiële certificaten downloaden waarin jouw verworven kennis en vaardigheden erkend worden. Deze certificaten dienen als tastbaar bewijs van je succesvolle afronding van elk specifiek onderdeel van de opleiding. Met deze officiële erkenning op zak ben je goed gepositioneerd om je carrière in de voedingsindustrie een vliegende start te geven! 

microbiologie opleiding

Ben je nieuwsgierig naar alle onderwerpen die aan bod komen binnen de microbiologie opleiding? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Dit is tevens ook de officiële opleidingspagina!

Studiebelasting en kosten

Over het algemeen vereist de microbiologie opleiding van LSBL een geschatte studiebelasting van ongeveer 60 uur. Deze uren omvatten het doornemen van de online theorie, het deelnemen aan de modules en het succesvol afronden van de online toetsen. Uiteraard ben je volledig vrij om deze 60 uur in te delen naar jouw verplichtingen en schema. 

De kosten voor de microbiologie opleiding bedragen eenmalig €850,- exclusief btw. Dit bedrag omvat toegang tot alle lesmaterialen, online begeleiding van docenten, de mogelijkheid om deel te nemen aan interactieve discussies en natuurlijk de evaluatie toetsen die je kennis en begrip testen.

Waarom de microbiologie opleiding van LSBL?

De microbiologie opleiding van LSBL biedt meer dan alleen theoretische kennis. Om jou gemakkelijk een overzicht te bieden, hebben we hieronder onze grootste voordelen op een rijtje gezet. Zo weet je direct waar je aan toe bent en of wij bij jou passen:

 1. Deskundige docenten
  Onze opleiding wordt verzorgd door ervaren en gepassioneerde docenten die diepgaande kennis hebben van microbiologie en de voedingsindustrie. Zij zijn toegewijd om jou te begeleiden in je leertraject en al je vragen te beantwoorden, waardoor je een solide basis kunt leggen voor je expertise.
 2. Praktische ervaring
  Naast theoretische kennis leggen we sterk de nadruk op praktische toepassingen. Door middel van online interactieve modules en realistische casestudy’s krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen met relevante situaties die je in de industrie kunt tegenkomen.
 3. Verbondenheid met de industrie
  Onze opleiding is nauw verbonden met de voedingsindustrie, waardoor je inzicht krijgt in de nieuwste ontwikkelingen en trends. Ook opent dit deuren voor je naar waardevolle netwerkmogelijkheden die kunnen leiden tot toekomstige samenwerkingen, stages of zelfs baankansen.
 4. Actuele en relevante informatie
  Onze lesmaterialen en inhoud worden voortdurend bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je leert over de meest recente ontwikkelingen en uitdagingen in de microbiologie en de voedingsindustrie. Dit stelt je in staat om je kennis up-to-date te houden en relevant te blijven binnen een snel evoluerend vakgebied.

Start direct online!

Ben jij klaar om een duik te nemen in de intrigerende wereld van microbiologie? Wacht dan niet langer en start direct online! Des te sneller kun jij jouw carrière beginnen in de voedingsindustrie. Twijfel je nog en wil je liever eerst nog iets meer informatie? Vraag dan gratis een brochure aan via de chat rechts onderaan! Of neem vrijblijvend contact op met ons. We beantwoorden graag al je vragen! Hopelijk mogen we je binnenkort verwelkomen binnen onze online microbiologie opleiding.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk