MBO levensmiddelen opleiding starten?

MBO levensmiddelentechnologie volgen? Dat doe je bij LSBL. We bieden diverse (online) opleidingen die je de mogelijkheid bieden om binnen 17 dagen je NLQF niveau 4 diploma te behalen. Op vier verschillende locaties in Nederland bieden we de opleiding LMT aan, namelijk in Zierikzee, Ede, Zaandam en Heerenveen. Met de MBO levensmiddelen verdiep je jouw huidige kennis, fris je deze op of creëer je carrièreperspectief. Lees meer over de voordelen voor jou als medewerker en voor je werkgever.

MBO levensmiddelen volgen

De MBO levensmiddelen is de kortste route om een diploma op NLQF niveau 4 te behalen in de voedingsindustrie. Werken in een productieomgeving vereist een bepaalde kennis van jou. Hetzelfde kennisniveau als je collega’s is daarom een minimale vereiste voor een goede interactie. De opleiding zorgt ervoor dat je een volwaardige gesprekspartner in de voedingsindustrie wordt. Weten wat de opleiding voor voordelen biedt voor je werkgever? Lees gauw verder.

Geschiedenis LSBL

Voordelen voor je werkgever

Jouw werkgever draagt continu bij aan het verbeteren van kennis en vaardigheden binnen uw bedrijf. De MBO levensmiddelen sluit hierbij aan door ervoor te zorgen dat de werknemers een volwaardige gesprekspartner in de branche worden. Werknemers krijgen meer inzicht en kennis dat gezet kan worden binnen het bedrijf. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers praktijkopdrachten die zijn afgestemd op het bedrijf. Bovendien is het voordeel van een 17-daagse opleiding dat de werknemers slechts enkele dag(delen) afwezig zijn.

Praktische informatie over de MBO levensmiddelen

De opleiding kost (in 2020) €2.995,- excl. lesmateriaal en examen. Het lesmateriaal kost €275,- en het examen kost €575,-. De MBO levensmiddelen opleiding is geschikt voor iedereen die werkt of wil werken in de voedingsindustrie of zijdelings te maken heeft met de productie van voedingsmiddelen, bij een voedselproducent, controle-instituut, laboratorium, omverpakker, certificeerder, transporteur werkt of actief is als adviseur of verkoper of als je werkt in de voedingsindustrie en jouw vooropleiding bevatte geen vakken op gebied van levensmiddelentechnologie, maar wel richting proceskunde.

Inhoud van de opleiding

In de MBO levensmiddelen opleiding wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de relatie tussen proces, product en mens en machine. Iedere deelnemer heeft een andere (bedrijfs)achtergrond. Het onderlinge contact en de discussies versterken de onderwerpen die behandelen worden, zoals warenkennis, mengsels, conserveringstechnieken, microbiologie, kwaliteitszorgsystemen, verpakkingstechnieken en procestechnologie. Na de praktijkdagen volgt de theorietoets met vragen op basis van producten. Het praktijkexamen wordt afgenomen in de vorm van een mondeling gesprek – Proeve van Bekwaamheid – op de werkplek. In dit gesprek staan uitgevoerde praktijkopdrachten centraal.

Vereiste vooropleiding en inschrijven

De minimale vooropleiding voor de MBO levensmiddelen opleiding is MBO niveau 3. Wanneer je twijfelt over je toelating adviseren we je contact met ons te zoeken. Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Je kunt jezelf inschrijven op individuele basis of via je werkgever. We helpen je graag als je ergens niet uitkomt. Neem dan ook gerust contact met ons op voor verdere advisering.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk