Levensmiddelentechnoloog worden? Kies voor de opleiding van LSBL

Als levensmiddelentechnoloog ben je op de hoogte van de laatste kennis, heb je een goede interactie met je collega’s en ben je een waardevolle gesprekspartner in de voedingsmiddelenindustrie. Met de 17-daagse opleiding levensmiddelentechnologie verdiep je je in nieuwe onderwerpen binnen de branche, fris je je kennis op of creëer je carrièreperspectief. De LMT is de kortste route om een diploma op NLQF niveau 4 te behalen in de voedingsindustrie. Meer weten? Lees verder!

Levensmiddelentechnoloog worden

Ben je al werkzaam als levensmiddelentechnoloog in bijvoorbeelde de voedingsindustrie, een bedrijf dat zijdelings te maken heeft met de productie van voedingsmiddelen, controle-instituut, laboratorium, omverpakker, certificeerder of transporteur? Dan is deze opleiding voor jou! Je doet veel nieuwe of extra kennis op en verdiept je in actuele onderwerpen binnen de branche.

Als levensmiddelentechnoloog is het ook voor je baas van toegevoegde waarde als je je wilt verdiepen in je vak. Je kunt met meer kennis en inzicht namelijk ook bijdragen aan de kwaliteit van het bedrijf. Tijdens de opleiding krijg je praktijkopdrachten die zijn afgestemd op het bedrijf. De opleiding heeft slechts 17 lesdagen. Hierdoor hoef je weinig afwezig te zijn op je werk. Bovendien is dit de snelste route naar een NLQF niveau diploma in de voedingsmiddelenindustrie.

LSBL Groepstraining

LMT op NLQF niveau 4

De opleiding om levensmiddelentechnoloog te worden is ingeschaald op NLQF niveau 4. NLQF maakt door de overheid gereguleerde kwalificaties en private kwalificaties qua niveau met elkaar vergelijkbaar. Hierdoor kun je aantonen, als je je opleiding afgerond hebt, dat je op basis van de leerresultaten iets kan en weet. Nog een voordeel: we zitten altijd bij je in de buurt. Dus naast het feit dat je een erkende opleiding kan volgen, deze binnen 17 dagen kan afronden en je waarde toevoegt aan het bedrijf waar je werkzaam bent, hoef je ook niet lang te reizen naar de leslocatie. De opleiding start ieder half jaar in Heerenveen, Ede, Zaandam en Zierikzee. 

Kennis verbreden

Jouw docent heeft allround werkervaring in de voedingsindustrie en geeft voorbeelden op basis van zijn/haar ervaring en jouw bedrijf. Zo kan er technologische kennis en inzicht toegelicht worden en aandacht besteedt worden aan de relatie tussen proces, product en mens en machine. Je maakt zes praktijkopdrachten aan de hand van praktijksituaties. Omdat iedere student uit een ander bedrijf komt, versterkt dit het onderlinge contact en de discussies die behandeld worden.

  • Warenkennis
  • Mengsels
  • Conserveringstechnieken
  • Microbiologie
  • Kwaliteitszorgsystemen
  • Verpakkingstechniek
  • Procestechnologie

Direct inschrijven of meer info

Ben je net zo enthousiast over de opleiding als wij? Schrijf je dan direct in! Je kunt je inschrijven als je een minimale vooropleiding hebt van MBO of havo. Twijfel je of je de juiste vooropleiding hebt? We adviseren je graag. Neem contact met ons op bij verdere vragen. We helpen je graag verder.

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk