Levensmiddelentechnoloog worden? Bekijk de opleiding

Ben je altijd al gefascineerd geweest door de levensmiddelenindustrie en wil je (verder) carriére maken in deze branche? Dan is de functie levensmiddelentechnoloog ongetwijfeld voor jou weggelegd! De levensmiddelentechnoloog opleiding van LSBL zorgt ervoor dat je een volwaardige gesprekspartner in de voedingsmiddelenindustrie wordt. Zo zul je diverse onderwerpen gaan aansnijden welke een directe relatie hebben met levensmiddelentechnologie en zul je les krijgen van trainers met allround werkervaring in de voedingsindustrie. Ben je nieuwsgierig geworden naar de inhoud van de levensmiddelentechnoloog opleiding? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Hoe ziet de levensmiddelentechnoloog opleiding eruit?

De opleiding levensmiddelentechnologie kun je niet volgen zonder een baan in de voedingsmiddelenindustrie. Je zult namelijk kennis en praktijk gaan combineren met elkaar. Tijdens de opleiding zul je eerst kennis gaan opdoen over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Vervolgens zul je een zestal praktijkcases gaan maken aan de hand van verschillende praktijksituaties. In deze cases kun je de door jou opgedane kennis uit de opleiding gaan toepassen in je eigen werkomgeving! Dat voelt wel zo vertrouwd! Ook zul je contacten gaan leggen met andere leerlingen van de opleiding. Zo heeft elke deelnemer een andere (bedrijfs)achtergrond waardoor het onderlinge contact en de discussies de kenniscreatie zullen versterken. 

levensmiddelentechnoloog

Nadat je alle praktijkcases succesvol hebt doorlopen zul je een theorietoets en praktijkexamen maken. De theorietoets zal op locatie zijn waarin jouw kennis over diverse producten zal worden getoetst. Het praktijkexamen wordt op jouw werkplek afgenomen in de vorm van een mondeling praktijkgesprek, ook wel “Proeve van Bekwaamheid” genoemd. Dit gesprek zal worden beoordeeld aan de hand van het “scoreformulier bedrijfsmatig handelen voor de levensmiddelentechnoloog”. Slaag je voor alle onderdelen? Dan mag jij jezelf de trotse functie van levensmiddelentechnoloog toe eigenen!

Welke vakken ga ik volgen?

Als levensmiddelentechnoloog zul je te maken gaan krijgen met allerlei toepassingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Het is dus belangrijk dat jij als levensmiddelentechnoloog van elk onderwerp verstand hebt zodat je een volwaardig gesprekspartner op het gebied van levensmiddelentechnologie kan worden. De volgende vakken komen aan bod tijdens de levensmiddelentechnoloog opleiding:

  • Warenkennis
  • Mengsels
  • Conserveringstechnieken
  • Microbiologie
  • Kwaliteitszorgsystemen
  • Verpakkingstechniek
  • Procestechnologie

Wist je overigens dat de levensmiddelentechnologie opleiding van LSBL een uitstekende basis vormt voor een vervolgopleiding bakkerijtechnologie op HBO niveau? Alle facetten met betrekking tot bakkerijtechnologie worden namelijk behandeld binnen onze opleiding! Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

levensmiddelentechnoloog

Klaar om levensmiddelentechnoloog te worden?

Ben jij na het lezen van dit alles enthousiast geworden en wil je zo snel mogelijk aan de slag als levensmiddelentechnoloog? Dat is mooi, wij van LSBL staan namelijk te popelen om samen met jou je kennis te gaan verbreden! Bekijk voor meer informatie op deze pagina de opleiding levensmiddelentechnologie of vraag vrijblijvend een brochure aan via de chatbot rechts onderaan deze pagina. Of als je al genoeg informatie hebt kun je je ook direct inschrijven! Heb je nog een vraag over de levensmiddelentechnoloog opleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze professionals staan je graag te woord! Zien we je binnenkort?

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk