Levensmiddelentechnologie opleiding volgen?

Als je de opleiding levensmiddelentechnologie van LSBL volgt, ben je op de hoogte van de laatste kennis, heb je een goede interactie met je collega’s en ben je een waardevolle gesprekspartner in de voedingsmiddelenindustrie. In de slechts 17 dagen durende opleiding verdiep je je in nieuwe onderwerpen binnen de branche, fris je je kennis op of creëer je carrièreperspectief. De opleiding tot levensmiddelentechnoloog is de kortste route om een diploma op NLQF niveau 4 te behalen in de voedingsindustrie. Meer weten? Lees verder!

Levensmiddelentechnologie: de opleiding voor jou?

Ben je al werkzaam in de branche van levensmiddelentechnologie – in bijvoorbeelde de voedingsindustrie, een bedrijf dat zijdelings te maken heeft met de productie van voedingsmiddelen, controle-instituut, laboratorium, omverpakking, certificeerder of transportbedrijf? Dan is dit dé opleiding voor jou. Je doet veel nieuwe of extra kennis op en verdiept je in actuele onderwerpen binnen de branche.

Als levensmiddelentechnoloog is het ook voor je baas van toegevoegde waarde als je je (verder) wilt verdiepen in je vak. Je kunt met meer kennis en inzicht over levensmiddelentechnologie namelijk ook bijdragen aan de kwaliteit van het bedrijf. Tijdens de opleiding krijg je praktijkopdrachten die zijn afgestemd op het bedrijf waar jij werkzaam bent. De opleiding heeft bovendien slechts 17 lesdagen. Hierdoor hoef je weinig afwezig te zijn op je werk. Bovendien is dit de snelste route naar een NLQF niveau 4 diploma in de voedingsmiddelenindustrie.

LSBL Disc Training (Mentoren)

Les op afstand of klassikaal onderwijs

De opleiding levensmiddelentechnologie is ingeschaald op NLQF niveau 4. NLQF maakt door de overheid gereguleerde kwalificaties en private kwalificaties qua niveau met elkaar vergelijkbaar. Hierdoor kun je aantonen – als je je opleiding afgerond hebt – dat je op basis van de leerresultaten iets op een bepaald niveau kan en weet. 

Nog een voordeel: LSBL zit altijd bij je in de buurt. Dus naast het feit dat je een erkende opleiding kan volgen, deze binnen 17 dagen kan afronden en je waarde toevoegt aan het bedrijf waar je werkzaam bent, hoef je ook niet lang te reizen naar de leslocatie. De opleiding start ieder half jaar (september en februari) in Heerenveen, Ede, Zaandam en Zierikzee. Bovendien hebben we onlangs een online variant toegevoegd aan ons opleidingsaanbod. Wil je dus graag (verder) studeren, maar heb je geen tijd om ook nog te reizen naar de leslocatie? Volg dan de online opleiding levensmiddelentechnologie.

Kennis verbreden

Als je kiest voor de opleiding levensmiddelentechnologie kun je rekenen op een docent die allround werkervaring heeft in de voedingsindustrie. Hij of zij geeft voorbeelden op basis van zijn/haar ervaring en jouw bedrijf. Zo kan er technologische kennis en inzicht toegelicht worden en aandacht besteedt worden aan de relatie tussen proces, product en mens en machine. Je maakt gedurende de opleiding zes praktijkopdrachten aan de hand van praktijksituaties. Omdat iedere student uit een ander bedrijf komt, versterkt dit het onderlinge contact en de discussies die behandeld worden over onderwerpen als:

  • Warenkennis;
  • Mengsels;
  • Conserveringstechnieken;
  • Microbiologie;
  • Kwaliteitszorgsystemen;
  • Verpakkingstechniek;
  • Procestechnologie.

Schrijf je direct in

Ben je net zo enthousiast over de opleiding levensmiddelentechnologie als wij? Schrijf je dan direct in! Je kunt je inschrijven als je een minimale vooropleiding hebt van MBO of havo. Twijfel je of je de juiste vooropleiding hebt? We adviseren je graag. Neem contact met ons op bij verdere vragen. We helpen je graag verder.

of

© Copyright 2021 - LSBL Services VOF

LRQA NRTO NRTO keurmerk